Туристическият агент "Теско Груп" е завлякъл две семейства с близо 3000 лева. Пострадалите две семейства на Ивелина и Румен Маркови и на Гергана и Бисер Маркови се свързаха с репортер на TrafficNews.bg, за да разкажат в подробности за измамата. 

Светослава, която е роднина на семействата, намерила изгодно пътуване в Турция чрез интернет сайта на турагента "Теско". Избрали туристически пакет със 7 нощувки в курорта Чешме и се свързали с фирмата по телефона. Последвал разговор, в който били уточнени подробностите и процедурата за закупуване на пакета. Първо трябвало да бъде платено капаро от 833 лева. Семейството го заплатило чрез офис на оператор за парични преводи. Транзакцията е видна от документ, който бе изпратен в редакцията на TrafficNews.bg

Екскурзията включвала пътуване и настаняване на двете семейства с три деца. Целият туристически пакет възлиза на сума от 2774 лева. В следващите дни братовчедката на жените в семействата, която намерила офертата, водила писмена кореспонденция с "Теско", които изпратили договор, който трябвало да бъде попълнен и сканираният му вариант с подписи да бъде върнат на дружеството. 

Договорът е изпълнен коректно, като съдържанието му обхваща параметрите на екскурзията, която е организирана от туристическия оператор "Емералд Травел България" ООД, а представляващият агент, чрез който се сключва, е "Теско Груп" ЕООД. Жената получила финализирания договор с печат и подпис на "Теско Груп" и съобщила на семействата, че е необходимо да извършват финансов транш на останалата сума до пълната цена на екскурзията. 

Семействата отново реагирали моментално и заплатили в срок цялата оставаща сума по договора в размер на 1941 лева. Това се случило на 6-ти септември, а от тогава не е имало кореспонденция между клиентите и фирмата. В началото на тази седмица семействата потърсили турагента, за да уточнят последни подробности като място и час на отпътуване. По график те трябвало да потеглят от България на 29-ти септември.

Всички телефонни номера на "Теско Груп" обаче били изключени или давали свободно. След купища опити да се свържат с някого, които не се увенчават с успех, хората се обръщат към туропеартора "Емералд Травел България", който им съобщава, че резервацията им е анулирана, тъй като "Теско Груп" не са превели цялата сума за пакета. Информацията беше потвърдена и пред репортер на TrafficNews.bg. Така се оказва, че семействата са завлечени с 3000 лева, а пътуването е осуетено.  

Наш екип опита да се свърже с туагента "Теско Груп", но всички телефони, публикувани в страницата на фирмата са изключени. Само един дава свободен сигнал, но се включва гласова поща. 

Очаквайте становището на "Емералд Травел България" по случая!

Платежен документ за капаро:

Платежен документ за крайна сума: