Лекари от Клиниката по хематология в Университетската болница „Свети Георги” в Пловдив са проявили разбиране и човечност. За това разказа пред TrafficNews.bg пациент на отделението, който пожела да запазим неговата анонимност.

Пловдивчанинът попаднал в Клиниката, след като се появили съмнения за тежка диагноза. Вместо допълнителен стрес и обезверяване, той получил лично отношение от медиците.

„Бях подложен на обстойни изследвания и бях информиран за всички рискове на заболяването. Изключително благодарен съм на доц. Горанова, д-р Димитрова и на целия екип от Клиниката по хематология за това, което те направиха за мен. Искам да се знае, че въпреки тежките условия, в които работят нашите лекари, все още голяма част от тях, са запазили чувството на хуманност и приемат работата като призвание”, разказва пловдивчанинът, попаднал в отделението.

Той споделя още, че в Клиниката кипи и сериозна практическа дейност, като в нея се обучават специализанти на Медицинския университет в Пловдив.

„На фона на зачестилите случаи на агресия от страна на пациенти към медици и информациите за лекарски грешки, е редно да се показват и добрите примери от нашата здравна система, защото доверие лесно се руши, но трудно се гради”, заключва пациентът от Пловдив.

Споделете и вие вашата добра история на имейл: redaktor@trafficnews.bg или на редакционния ни телефон 070010248