Друсан пловдивски шофьор избяга от полицейски конвой и се блъсна в дърво. Невероятно, но факт: униформените наредили на потенциално употребилия наркотични вещества, млад мъж, да кара след тях до РПУ-то, за да му вземат проба. Той се подчинил, но не след дълг кривнал в опит за бягство и катастрофирал, удряйки дърво.

Цялото действие звучи почти като изкарано от пародиен филм, но източникът на информацията е официалният бюлетин на МВР. TrafficNews.bg публикува съобщението без редакторска намеса:

"Снощи около 23.20 часа, в ареста на Второ Районно управление попаднал 29-годишен пловдивчанин, седнал дрогиран зад волана на лек автомобил “Рено”. На бул. “Пещерско шосе” той бил спрян от пътни полицаи, които се усъмнили в адекватното му поведение.

След като дрегерът дал отрицателен резултат, служителите на реда призовали мъжа да ги последва с автомобила си до сградата на сектор “Пътна полиция”, за да бъде изпробван за употреба на наркотици. По пътя обаче шофьорът се опитал да избяга и се блъснал в дърво.

Последвало незабавното му задържане, а с драг чек било установено, че е под въздействието на амфетамин и канабис.  Предстои за случая да бъде уведомена прокуратурата."