Видео, заснето от пловдивчанин, набира скорост в мрежата. На него е запечатана визитата на мъжа в МБАЛ Пловдив и съответно контактът му с лекарка, охрана и сестри. Под "контакт" разбирайте скандал. Ето и самия разказ на Димитър, който публикуваме без редакторска намеса:

"Името ми е Димитър Славчев Славчев". Днес на 30.07.2017г. около 8-9 часа сутринта ми се наложи да използвам лукса, наречен медицина...След като съм изкарал 8 часа от смяната си забелязах, че по кожата ми се появяват тъмни и подути петна, които с времето започват да болят повече и повече ..на 12-ия час цялото ми тяло беше покрито с такива петна и аз разбира се , изплашен за здравето си, си повиках такси и тръгнах към всеизвестната 2ра градска-Пловдив, известна още като Окръжна! При пристигането в луксозната болница ми казват да звънна на звънец и да чакам, след което бях поканен зад портите на Спешен кабинет- Окръжна болница.

Лекарката ако изобщо е лекарка (облечената в синьо, позволяваща си да ме обиди даже..), която не искаше да се представи по според мен разбираеми причини...ми каза, че не съм спешен случай и да ида някъде другаде, след което заедно с 5-6 свои поддръжнички ..чистачки, охрани и сестри ГРУБО МЕ ПРИКАНВАТ ДА НАПУСНА СПЕШЕН КАБИНЕТ... Наглост и некомпетентност В ОГРОМНИ ДОЗИ САМО ПРИ ДОПИР С ТОВА МЯСТО... И не стига че хората гледат и нищо не правят ами и аз трябва да си тръгна от място, на което отивам да търся здравословна помощ - притеснен, много ядосан и не можещ да повярва на очите си! Когато идва и СОТ-а на болницата, за да си справи с хулигана...

Момчета от СОТ-а бяха на място и ми обясниха, че е най-добре да отида в друга болница, защото тук не се получава.! Момчетата ми обясниха любезно, нещо което ДОКТОРКА КОЯТО Е УЧИЛА 10 ГОДИНИ, ЗА ДА Й КАЗВАТ ТАКА, СТОВАРВА КАТО ДИВА СЕЛЯНКА. Жените явно не знаеха, че снимам, защото опитаха да убедят сотаджиите, че съм посягал и обиждал, което те видяха, че е опит за прикриване на лошата..., не на лошата, а на катастрофалната грижа за пациентите в тази болница! В крайна сметка аз отидох в Хирургиите и получих обяснение и човешко отношение, което ме успокой от гледна точка на това, че разбиращ лекар ти обяснява така,че да го разбереш и да се поуспокоиш за себе си.. СПОДЕЛЕТЕ, ЗА ДА МОЖЕ СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ ЧОВЕК СЪС СЕРИОЗНИ ПРОБЛЕМИ ДА НЕ ОТИДЕ ТАМ. МОЖЕ И ДА МУ И ЗА ПОСЛЕДНО. В този момент се почувствах глупаво, че съм редовен гражданин на този държава, плащащ си осигуровките."