Пловдивчани ще плащат по 1.50 лева на час, за да могат да паркират автомобилите си пред блока, в който живеят. Причината е, че паркоместата, които до скоро са ползвали, стават Синя зона, сигнализира читателка на TrafficNews.bg. Живущите в блока остават и без пропуск, тъй като по документи се водят на друга улица. Пълният абсурд се разиграва в центъра на града. 

Според картата на града въпросният блок и адресна регистрация на живущите се води на улица „Капитан Райчо”38, но в действителност двата входа са обърнати към улица „Леонардо Да Винчи”. Т.е. в документално отношение Синята зона не засяга хората от блока и те нямат право на пропуск. В действителност обаче това не е така и платената част е точно пред домовете им и единствената, която те са ползвали до момента.

„Потърсихме си правата и в ОП „Паркиране и репатриране”, но от там ни отговориха, че нямаме право на пропуск. На въпроса къде да спираме от сега нататък ни казаха с насмешка: „Намерете си места другаде”. Това е първият жилищен блок в Пловдив със Синя зона”, възмущава се нашата читателка.

Репортер на ТrafficNews.bg се свърза и с кмета на район „Централен” Георги Стаменов, който заяви, че ще направи проверка по случая и ще предприеме необходимите мерки.