Отмененият новогодишен концерт в Каварна се мести в Пловдив. Това стана ясно на пресконференция днес. В рок-събитието участие ще вземат норвежкият вокалист Йорн Ланде (Jorn Lande) и родната банда „Кикимора”. Ланде е сред големите съвременни метъл гласове и е добре познат на феновете в страната.

Новината за това, че концертът ще се проведе под тепетата съобщиха китаристът Николо Коцев, кметът на Пловдив Иван Тотев и доскорошният кмет на Каварна Цонко Цонев. Новогодишният метъл концерт трябваше да се проведе традиционно в Каварна. След като Цонев загуби кметският стол обаче, новата кметица Нина Ставрева отмени събитието. Аргументът й – концертът е твърде скъп за Община Каварна и тя не може да си позволи неговата организация. Последва медиен скандал между бивш и настоящ градоначалник с размяна на обвинения, касаещи финансовото състояние на Каварна.

В крайна сметка историята има добър край, поне за феновете на по-тежката музика, след като вече е ясно, че концертът на Ланде и „Кикимора” ще се проведе на 31 декември на Централния площад в Пловдив. Достъпът ще е свободен.

Още новини от Пловдив и региона гледайте в емисията на Трафик ТВ:

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg