По цял свят ще се продава новата  пощенска марка посветена на Пловдив и спечеления от него приз за Европейска столица на културата. На церемония днес в заседателната зала на Общината председателят на Народното събрание Цецка Цачева, кметът Иван Тотев, министърът на туризма Николина Ангелкова, зам.-министърът на транспорта Валери Борисов, изпълнителният директор на "Български пощи" Деян Дънешки валидираха новата марка "Пловдив - Европейска столица на културата през 2019 г.

„Валидирането на тази пощенска марка е само началото на сътрудничеството между Пловдив и държавата за отбелязването на Европейска столица на културата през 2019 година. Тогава Пловдив ще е синоним на България”, заяви Цецка Цачева.

Първото валидирано копие на марката ще остане при домакина, а кметът поясни, че то ще отиде в Историческия музей.

Тиражът на марката, върху която е изобразен Античният театър, е в тираж 10 050 броя, а цената й е 1 лев. Дело е на художничката Татяна Узунова. По думите на председателя на българските филателисти Спас Панчев по света има милиони колекционери, които ще имат интерес към  Пловдив - Европейска столица на културата през 2019 г. Така градът под тепетата ще влезе в домовете на хора от цял свят.