Патрулна кола на Пътна полиция редовно дебне пловдивчани за висока скорост на „Санкт Петербург”, но не по правилата, твърди читател на TNS.bg

Униформените така са се скатали, че трудно могат да бъдат забелязани. Освен това задължителният знак, който трябва да поставят при измерване на скорост с радар, е забит на незабележимо място в тревата до пътя, малко пред патрулната кола. Преди време бяхме сигнализирали за проблема, че това се случва през деня. ВИДЕО, което изпрати наш читател показва, че практиката се повтаря нощем.

Ето какво пише мъжа, сигнализирал за проблема:

„Полицията снима с камера и си е направила страшна хранилка. Поставила е знак Е 24 обаче на десетина метра. 

Законът гласи, че катаджиите могат да използват преносим пътен знак Е 24, при условие че преди това заснемат мястото, на което го слагат, и попълнят протокол, в който опишат разстоянието му от зоната за засичане. Преносимите знаци не трябва да са по-ниски от 60 сантиметра. Ако камерата снима идващ автомобил, знакът трябва да е на повече от 100-150 метра от патрулката. Ако засича отминаваща кола, трябва да е преди патрулка, която снима на 80-100 метра.

От това излиза, че напълно незаконно заснемат колите на булевард Санкт Петербург на 29.11.15 г. към 20.30 часа.

На видеото личи как знакът е поставен почти на земята и на има няма десетина метра от патрулката в пълно нарушение на закона."


 TNS.bg