9-годишно пловдивчанче се раздели не с едно, а с две колела, и то само в рамките на два месеца. Първото било отмъкнато от избата в жилището на семейството, а второто - под носа на майката в центъра на Пловдив.  При първия случай семейството подало жалба, но колелото така и не било върнато и хората били принудени да купят ново. Близо два месеца по-късно майката била заедно със сина и дъщеря си в подлеза до Семинарията и пазарувала в магазин за дрехи. Оставили колелото пред магазина, тъй като не допускали, че някой може да го отмъкне посред бял ден в центъра на града.

„Магазинчето е малко и колелото беше оставено на не повече от метър от нас. Няма как да го вържем, затова го бяхме подпрели на стената”, коментира жената пред TrafficNews.bg

Минути, след като влезли в магазина обаче непознат мъж се качил на колелото и го подкарал. Очевидци на кражбата се оказали двама клошари, които казали на жената, че крадецът потеглил към Столипиново.

Жената веднага звъннала на такси и заедно с двете си деца тръгнали по следите на крадеца. Таксиметровият шофьор я оставил в Столипиново, където тя видяла в гръб крадеца. Веднага позвънила на телефон 112.

„Казах им, че съм сама жена с две деца и туко що съм видяла крадеца с нашето колело. От там обещаха, че ще изпратят патрул, но това така и не стана или поне аз не го видях”, коментира майката.

Семейството прекарало три часа в махалата, като междувременно намерили ром, който им казал, че познава крадеца и ще им помогне да го намерят. Според него той бил наркоман. След като се отчаяла в търсенето, жената оставила номера си на въпросния мъж, който и обещал, че ако намери крадеца, ще й звънне.  Тя чакала няколко дни, но това така и не станало, и решила да подаде жалба в полицията.

В районното срещнала мъж, който и казал, че е виждал колелото и то се продава за 15 лева в квартала. Въпреки, това от колелото до ден днешен няма и следа. TrafficNews.bg отправи запитване до полицията по случая и очаква становището на органите на реда.

Ето и снимка на велосипеда: