Жълт код за интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури за Пловдив и още 5 области обявиха от НИМХ към БАН за вторник. Според синоптиците около и след обяд ще започнат интензивни валежи, като на места ще паднат до 30 литра/кв.м.  Температурите също ще паднат рязко, като се очаква те да не надвишат 25 градуса.

Ето и детайлна прогноза за времето:

През следващото денонощие през страната ще преминава студен атмосферен фронт. През нощта вятърът ще се ориентира от североизток, ще бъде до умерен и с него ще нахлува хладен въздух. На много места, главно в Северна България, ще има валежи. Утре облачността ще е значителна. Ще има валежи, в следобедните часове на места в Южна България, придружени с гръмотевици. Ще продължи да духа североизточен вятър, предимно слаб, в Източна България – умерен. Дневните температури ще се понижат значително и максималните ще са предимно между 20° и 25°, в София около 20°. Вечерта от северозапад ще започне намаление на облачността.

Атмосферното налягане сутринта ще бъде близко до средното за месеца. През деня ще се повишава.

В планините ще бъде облачно, по високите части мъгливо. Ще има валежи, на места с гръмотевици. Ще духа предимно умерен северен, по-късно през деня североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра – около 10°.

Над Черноморието също ще има значителна облачност и валежи. Ще духа умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 21°-23°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.