Пловдивчанка е била подложена на публично унижение в автобус N 18 в Пловдив. Причината били стотинките за билетче, които тя дала на служителя в райса. Това сигнализира дамата до нашата редакция.

Пловдивчанката се е качила в превозното средство минути след 19 часа от спирката на Мол Марково тепе. При появата на кондуктора, тя му подала пет монети по 20 стотинки. При вида им служителят започнал да мрънка, че толкова дребни няма кой да му „развали”. Това учудило нашата читателка. Тя любезно му обяснила, че в момента няма други пари.

Той я опитал „как така няма” и дамата за втори път му казала, че просто няма.

„Какъв е проблемът?  Това също са пари”- продължила да настоява читателката ни.

В този момент на всеслушание кондукторът се развикал: „ Много ти знае балалайката”. По думите на дамата през цялото време мъжът бил в неадекватно състояние и завалвал. Според нея е бил консумирал алкохол. 

За да не продължи този разговор и за да не бъда нагрубявана отново, жената си замълчала, а и се е притеснявала  дали няма да бъде свалена от

"Това е неговото работно място, логично е, че той трябва да е трезвен. Още по-логично, че кондуктора не трябва да се държи грубо с пътниците.  Но за пореден път явно в България всичко е възможно и всеки си прави каквото иска.  Не смятам, че ако пусна жалба срещу кондуктора ще има някакви последствия, но не смятам и че трябва да си мълчим, когато ни унижават и се държат арогантно . Повече не смятам да се вози в автобус номер 18, но за съжаление повечето хора нямат този избор и ще трябва отново да бъдат унижавани”, коментира нашата читателка.