Мащабни ремонти и облагородяване на различни зони в Тракия бяха стартирани днес от районния кмет Костадин Димитров и градоначалника Иван Тотев. Те започнаха с цялостното асфалтиране на улица „Цар Светослав Тертер” , която се намира до известната бирария и новостроящия се жилищен комплекс. След това ще започне асфалтирането на улиците около блоковете 11 и 12.

Бюджетът за тази година на районното кметство бе определен от Костадин Димитров като забележителен. Той е в размер на 750 000 лева, като по-голямата част от приходите са от Голяма Община.

С 130 000 лева ще бъдат изградени два нови парка – единият в парка на Ротари, а другият пред 106 блок, обясни районният кмет.

Парк Лаута е другият акцент в програмата на районната администрация. Там ще продължи облагородяването, като ще бъдат направени и нови паркоместта около новата улица „Проф. Цветан Лазаров”.

С парите от бюджета ще бъдат проектирани новата улица в района на Ботаническата градина, която ще свързва „Тракия” с „Източен”, както и многоетажен паркинг.