Тежка катастрофа стана преди минути край ТЦ „Гранд“ в центъра на Пловдив, предаде репортер на TrafficNews.bg. Мерцедес с изключително висока скорост се е врязал в дърво, а след това и в контейнери за смет.  Като по чудо няма жертви или пострадали.

По разказите на очевидци спортното возило е идвало от „Петко Д. Петков“ и направило ляв завой по улица „Капитан Райчо“, той е карал изключително бързо.  В този момент обаче пешеходци – баща с двете му деца са пресичали улицата, а возилото им отнело предимството. Така ситуацията се разминала на косъм от трагичен инцидент.

Шофьорът загубил контрол над колата и се забил последователно в дървото, а после и в три контейнера за смет. След това лично бащата отишъл и взел ключовете от таблото на колата, тъй като шофьорът вероятно се канел да избяга от местопроизшествието.

На място има два патрула на полицията и бърза помощ. Тепърва ще се установяват причините за катастрофата и дали шофьорът е употребил алкохол или наркотици. По данни на очевидци мъжът, управлявал мерцедеса е на възраст между 40 и 50 години.

Улицата е затворена от патрул на полицията.

Очаквайте подробности!