Луд скандал прекъсна сватба в Пловдив, научи TrafficNews.bg. Драмата се разигра в събота в обредната зала в Дома на младоженците и доведе до... инсталиране на паник бутон в сградата. Предполага се, че сватбите са щастливо събитие, което носи само положителни емоции, но понякога събраното напрежение може да доведе до неприятни ситуации. Така и станало в Дома на младоженците, напрежението се зародило заради закъснение и струпване на гостите на две сватби в един и същи час.

Проблемът обаче не дошъл от младоженците, нито от гостите, а от фотографа на една от сватбите.  Докато протичал сватбеният ритуал на първата сватба, дошли и гостите от втората, които се струпали пред сградата. 

„Записваме ритуалите през 30 минути, но понякога стават закъснения, тъй като все пак става въпрос за организацията на много хора. Капацитетът на залата е около 50 човека и когато се съберат повече, става неприятно за всички”, коментира Румяна Толова, директор на ОП "Радостни обреди".

Самият скандал възникнал по време на сватбения ритуал на първата сватба. Един от фотографите се разкрещял на служителка на Дома на младоженците, която си вършела работата, и започнал да я блъска. Според него, тя му пречела да снима, като минава пред камерата. Неговият колега се опитал да го успокои, но това довело до прекъсване на ритуала. Длъжностното лице спряло речта си, прекъснала и музиката и цялото внимание се насочило към агресивния мъж.

Заради инцидента в сградата е инсталиран паник бутон, но служителите се надяват никога да не им се налага да го използват за в бъдеще.