Ситуацията в пловдивския градски транспорт много често граничи с абсурда. Като че ли рейсът се превръща в средоточие не само на поведението на българина, на настроенията му, но и на нравите му. Следващият разказ на читателка на TrafficNews.bg го демонстрира в пълна степен. Ето го и него, публикуваме го без редакторска намеса:  

На 12 август 2017 ми се случи нещо обичайно за българския градски транспорт - получих поредната доза присмех в лицето и отношение, което човек се чуди как е заслужил.

Качих се в рейс на автобусна линия 26, извадих левче и го подадох учтиво на кондукторката, но в резултат на това получих присмех в лицето. Тя извади друго левче и заяви, че моето е по-малко от другите и много по-различно (т.е. фалшиво). Разбира се, аз виждам, че моето е по-мръсно, но това е лев, който са ми върнали от голям супермаркет при пазаруване. Каза ми, че никой няма да ми го вземе и да дам друго, ако не - се подразбираше да си сляза от рейса.

Намерих й друго, без да се съпротивлявам, след това реших да й покажа, че разликата е само в това, че е по-мръсно и не е по-малко от останалите, но нали сме станали много мнителни, недоверчиви и ограничени, тя дори не обърна внимание какво й казвам и показвам.

Жената е на възраст, възпитана съм да не се държа неучтиво с възрастните и не направих скандал, нито се заядох с нея. Все пак реших да споделя на вас, дай боже нещо да се промени. Не е болка за умиране, но това е често срещано отношение, макар че се държим прилично и възпитано. 

Питам се защо сме станали толкова лоши, ограничени и мнителни и не си отваряме очите за истината - един път ни излъгали и всички вече са крадци, измамници, лъжци?!