Авиокомпания „Райънер“ изпълни първия си полет по новата дестинация Брюксел (Шарлероа) – Пловдив, като част от разширената мрежа от редовни международни линии от Летище Пловдив.

Полетите от Брюксел ще се изпълняват целогодишно два пъти седмично в дните понеделник и петък. Самолетът ще излита от Летище Пловдив в 19:10 ч. местно време и ще каца в 21:15 ч. белгийско време.

За да отбележи старта на своята нова линия, Райънеър пусна в продажба билети на цени от 7.99 за полети от Пловдив, през месеците Ноември и Декември, които могат да бъдат резервирани до 00:00 часа, четвъртък, 2-ри Ноември.

От вчера са възстановени и редовните пътнически полети от Пловдив до Франкфурт-Хаан. Те ще се осъществяват две пъти седмично. 

Припомняме, че три нови полета от Пловдив ще стартират през 2018 година. Линии до Брюксел, Франкфурт и Милано ще бъдат обслужвани Ryanair през Летище Пловдив, като се очаква да има 155 000 клиенти годишно по тях.

Ryanair стартира и най-голямото си досега лятно разписание за 2018 г. за България с 15 нови маршрута, които ще обслужват над 2 млн. клиенти годишно през летищата София, Бургас, Пловдив и Варна следващата година.

За Пловдив новите маршрути са 3, които стартираха още на 29 октомври: Брюксел Шарлероа (2 пъти седмично), Франкфурт-Хан (2) и Милано Бергамо (2).

Нискотарифната авиокомпания Ryanair пусна и специална промоция, с която можете да купите билети по 9,79 евро от Пловдив до Милано. Ирландският превозвач стартира линията през ноември и полетите ще се изпълняват два пъти седмично.