Стотици пловдивчани буквално изпълниха парк „Лаута”, където днес стартира известният фестивал на балканската скара "Пловдив Мези".  От сутринта пред шатрите с месни специалитети се извиха огромни опашки, а всички маси са препълнени с хора.

Освен гастрономическите удоволствия, фестът се е погрижил и за богата музикална програма. Между мезенето, хората се хващат на хоро, а покрай това вървят и турнири по табла, белот, футболен билярд, туистър, биърпонг, След това ще има и състезания по надяждане с люти чушки и кебапчета.

Освен най-големите кулинарни майстори, в Лаута ще бъдат  и едни от най-добрите родни и балкански изпълнители. В следващите дни в Лаута ще гостуват Валя Балканска и Ивелина Колева, Гъмзата и Виво Монтана, Бобан Здравкович и Йорданис Агапитос, Дарко Филипович и Душица Грабович, Сигнал и Хоризонт. Всички концерти са с вход свободен

Фестът ще продължи до 10 септември на територията на парк "Лаута". В рамките на 5 дни Фондация "Румънеца и Енчев" с подкрепата на Община Пловдив и кметът на район "Тракия" Костадин Димитров са подготвили истински празник за посетителите.

 Стотици награди очакват участниците и гостите на феста. За децата е предвидена целодневна безплатна детска анимация, гимнастика, лунапарк, много сладки изкушения.

Ето и програмата:

06.09 - Валя Балканска и Ивелина Колева

07.09 - Гъмзата и "Виво Монтана"

08.09 - Бобан Здравкович и Йорданис Агапитос

09.09 - Дарко Филипович и Душица Грабович

10.09 - "Сигнал" и "Хоризонт"