След като синоптиците ни "обещаха" леден бурен вятър и виелици и обявиха жълт код за опасно време в 11 области на Източна и Южна България, как осъмна Пловдив ден след снегопотопа в неделя? През нощта под тепетата прехвърча слаб сняг, но температурите паднаха и резултатът не закъсня. Рано сутринта улиците бяха пързалка, особено вътрешнокварталните и тротоарите. Аварийните служби призовават  шофьорите да карат изключително внимателно и със съобразена скорост.  


Основните градски булеварди обаче и пътните артерии са почистени до асфалт, видя репортер на TNS.bg.

През нощта  в града няма  аварийни инциденти, свързани със зимната обстановка или по други причини, съобщиха от  централата на  пловдивската противопожарна служба. Рано сутринта можеше да се видят закъсали автомобили, най-вече на тези собственици, които след като са си оставили колите неправилно паркирани по големите булеварди, не успяха да си ги откопаят. Возилата им се оказаха затрупани от снегорините със сняг.

Малък инцидент имаше с автобус № 22 на площад "Съединение", който доста време не успя да тръгне от спирката и пътниците бяха принудени да слязат от него, сигнализира читател на TNS.bg.


Иначе сняг и дъжд причиниха прекъсване на електрозахранването и затруднения в движението по пътищата в цялата страна, а снежната покривка на места достигнаа до 40 см.

След обилния снеговалеж  вчера частично или цялостно с нарушено електрозахранване остават  десетки селища в области Пазарджик, Пловдив, Кърджали, съобщиха от ЕВН.  Над 100 населени места в Пловдивска област все още са без ток. 70 екипа на EVN работят по отстраняването на авариите.

Най-много са засегнатите села в Родопската яка,  в района на Асеновград, в Първомай и в Садово,  в Карловско също все още има села без ток. Пътищата на територията на областта са почистени и проходими при зимни условия. Вече е осигурен достъп  и до планинското село Лилково.

Още новини четете ТУК