Общинските съветници от ФОРОР ще внесат искане за извънредна сесия на община „Родопи” заради скандала с хотела на д-р Невен Енчев, съобщиха от коалицията. Те ще зададат редица въпроси към кмета на общината Пламен Спасе за изясняване на случая с Белащица след предаването на Господари на ефира.

„Коалиция ФОРОР желае на извънредната сесия да се изнесат документи и други материали, от които да е видно какво е накарало кметът на община Родопи и кметът на с.Белащица да разрешат подобно работно време, защо се работи в полза на един единствен човек и защо се нарушава нормалния живот и гражданските права на останалите живущи.

Настояваме  на извънредната сесия да получим отговори от кмета на община Родопи, както и от подчинените му служители от общинската администрация, отговарят ли на истината изнесените в предаването „Господари на ефира“ твърдения на жители на с. Белащица, че срещу протестиращите граждани се действа със заплахи от страна на администрацията, изпращат им се масово проверки за незаконно строителство и други.
Ако кметът на общината не намери отговори на въпросите ни, съветниците от ФОРОР ще поискаме оставка на инж.Пламен Спасов”, пишат от коалицията.

Припомняме, че снощи бе излъчено предаване как общински чадър пази хотела на д-р Невен Енчев в пловдивското село Белащица. Те показаха жителите на населеното място, които от известно време са подложени на истински тормоз. Те са оплакват от шум и мръсотия от хотела на д-р Невен Енчев.

Няма никакви резултати обаче от техните сигнали, ако се обадят на полицията, защото хотелът има разрешение да работи до 04:00 часа всяка сутрин от понеделник до петък. Разрешителното е издадено от кмета на Община "Родопи" Пламен Спасов, след положителни становища на Началника на Първо районно управление в Пловдив Петър Тодоров и кмета на селото Цветанка Читакова

"Чуваме дори, че д-р Енчев ще си построи каквото е решил, защото зад него стоят премиера Борисов, кметът на Родопи и главният архитект Атанас Недевски, който издава разрешителните за строежите, а проектант е именно неговия син", разказа една от живущите в селото. 

Оказва се, че и строежите не спират и това води до проблеми в околните имоти. Още по-смущаващ е фактът, че има общински чадър над хотела, от това обаче страдат жителите на Белащица. Каква е цялата схема на шуробаджанащината - вижте първата част от разследването на "Господари на ефира", излъчено по Нова телевизия: