Пловдивски криминалисти задържаха мъж, представял се за служител на реда. Той е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка”.

Разследването на служители от отдел “Криминална полиция” при ОДМВР - Пловдив стартирало по сигнал от две момчета, на 19 и 18 години. Те разказали, че на 12 март, пътувайки с колата си по бул. “Източен”, били застигнати от черно “БМВ”. Автомобилът бил със спуснати сенници и стикер “Национална полиция”, а отпред на таблото била поставена полицейска лампа. През сваления прозорец шофьорът на немската кола показал документ, наподобяващ карта на служител от МВР, и разпоредил на младежите да отбият в страни за проверка.

При слизане от колата мъжът демонстрирал, че носи оръжие под връхната си дреха и накарал момчетата да сложат ръцете си на капака, докато претърсва автомобила им.

През цялото време “служителят на реда” разговарял на мобилния си телефон, създавайки впечатление, че подава информация на свои колеги. По случая било образувано досъдебно производство, а в хода на предприетите действия за разкриване на извършителя на измамата криминалистите установили и задържали 33-годишният Д.К. от Кричим.

В управляваното от него “БМВ” са открити и иззети газов пистолет, за притежанието на който не е уведомил по надлежния ред, метален знак на Съюза на българските командоси, стикер с надпис на Национална полиция, ЛЕД лампа. Мъжът е привлечен като обвиняем. С постановление на Районна прокуратура – Пловдив му е взета мярка за неотклонение „подписка”.

TNS.bg