Опасността за Европа идва не от икономическите мигранти, а от терористите, които се смесват с тях влизат на континента. Във фейсбук вече  виждаме техни снимки, които показват как през 2011 година те са с брадите, чалмите и с гранатометите в Сирия, а сега  живеят в големите европейски градове.

Има обаче една голяма опасност за Стария континент. В момента руснаците влизат директно във войната срещу Ислямска държава. Много от бойците на Ислямска държава ще предпочетат да бягат, вместо да загинат в боевете. Самите европейски страни съобщават бройката на техни граждани, които се бият на страната на ИДИЛ-  над 10 000 души, може да се предположи , че стотици ще се върнат в Европа.  Т.е ние ще имаме една малка армия от терористи, които ще си дойдат обратно. Как европейските служби ще се борят срещу тях, как ще ги разпознаят, как ще ги обезвредят? Например 2 500 французи се бият за Ислямска държава, англичаните са 1 500. Нямаме гаранция, че връщайки се в своите държави, те няма да влязат във връзка помежду си и са започнат да кроят унищожителни планове.

Това е част от интервюта, дадено от  председателя на Организацията сирицийте в Пловдив д-р Малек Насер пред Трафик ТВ на 1 октомври 2015 година. Мрачната му прогнозата за съжаление се сбъдна само месец и половина по-късно.

Днес стана ясно, че един от атентаторите, организирали кървавата баня във френската столица е идентифициран като френския гражданин Омар Исмаил Мостефай. Той е живял в град Шартър, а през 2013-2014 година вероятно е пребивавал в Сирия. Мостефай е роден в парижкото предградие Куркурон, департамент Есон.

След атентатите в Париж, TrafficNews.bg отново потърси д-р Насер за коментар. 

„За съжаление това са реалните факти, които не могат да бъдат пренебрегнати. Нещата едва ли ще приключат с атентатите  в Париж. Затова службите на всички европейски държави, включително и тези на България, трябва да действат изключително бързо и да се сдобият с източници на информация сред самите бежанци. Това може да стане чрез хората от арабския свят, които от години живеят тук и са доказали че са отговорни и съвестни граждани. Само така може да се получи адекватна и предварителна информация за подготвяни терористични актове. С подслушване не се получава. Самите терористи са наясно с техническите възможности на службите и комуникират по други начини.  Организацията на атентатите в Париж е доказателство за това“, казва д-р Насер.

Според него кръвопролитията в Ливан и Франция имат няколко цели. Освен първата – всеят страх и ужас сред жителите на Европа, терористите искат да насадят омраза и нетърпимост към бежанците, които идват на вълни от териториите където се води война. „Ислямска държава предпочита младите мъже, които идват в Европа, да станат нейни бойци и да воюват, вместо да бягат. По този начин ограничавайки достъпа на бежанците, те ще се сдобият с нови попълнения за армията си. Тъй като хората в онези територии нямат никакъв избор, смята сириецът.

Той нарича случващото се „платен тероризъм“, тъй като според него всички терористични организации са „пробити“ и ръководителите им работят за една или друга тайна служба. „Духовен тероризъм има само в низшите слоеве. Така шефовете прибират парите, а камикадзетата – обещанията за вечен живот“, обобщава д-р Насер.

Цялото интервю с д-р Малек Насер можете да гледате ТУК!

TrafficNews.bg