Абитуриент от Хуманитарната гимназия бе избрал доста нетрадиционно возило за бала си, видя репортер на TrafficNews.bg. Младежът дойде на абитуриентската си пред новотела с превозно средство, което е по-традиционно за селскостопанската работа.  Мощността на количката бе съставена от две „хорски“ сили, но имаше и свой ъпгрейд. В задната част на „купето“ бе монтирана мощна тонколона, от която звучеше един от любимците на няколко поколения българи и не само – Тони Стораро.

В новотела своето сбогом с училището казаха Хумантираната и частната гимназия „Дружба“. По-голяма част от зрелостниците бяха заложили на по-класически модели автомобили като БМВ, мерцедес, порше и други лъскави возила.

За разлика от тях абитуриентите от Френската гимназия, СУ „Паисий Хилендарски“ и   гимназията по текстил "Д-р Иван Богоров" бяха избрали далеч по-разнообразен автосалон. Сред колите, които спряха пред Тримонциум,  личаха лъскави трабанти, волги, мерцедеси, поршета и дори мечтата на всяко хипи – Фолксваген Транспортер.

Сред абитуриентите се открояваха различни стилове от последните десетилетия, но безспорно впечатление направи дама от Текстила. Цялостният й стайлинг бе изкопиран отдолу до горе с любимката на децата -  принцеса Елза от Замръзналото кралство. Дали абитуриентката е изкопирала любимият си герой от детството, или просто ефектът е станал случайно – не може да се каже, но определено бе сред атракциите на нощта.