8 години затвор и 10 години без книжка при първоначално общ режим отсъди  Пловдивският окръжен съд за убиеца на трима души Атанас Тонев току-що. Адвокатът на потърпевшите Янко Янков заяви, че ще се консултира с пострадалите, но присъдата е почти максималната, която може да се даде, имайки предвид, че делото се гледа по съкратената процедура и наказанието му беше редуцирано с 1/3, защото подсъдимият призна вината си.

22-годишният Атанас Тонев, срещу когото днес в Пловдивския окръжен съд стартира делото за причиняване по непредпазливост на смъртта на трима души, дойде в съда с родителите си и с патерици. Оказа се, че той не може да стъпва на левия си крак. 

Припомняме, деянието, при което на 28 април миналата година 22-годишният Атанас Тонев  опита да изпревари с висока скорост Хюндай, при което се сблъска с него, а от сблъсъка загинаха трима души, е определено като "особено тежък случай". Призовани бяха 10 свидетели и 4 вещи лица.

От сблъсъка загиват всички спътници на Тонев, които били приятелска компания – 19-годишните близначки Яница и Виолета Филчеви и 23-годишният Ивайло Петров от Стамболийски.

Припомняме, кръвната проба на 22-годишния Атанас Тонев, който бе зад волана на аудито, превърнало се в ковчег на трима младежи, е отрицателна. Пробата за наркотични вещества също не е отчела наличие на някаква дрога в кръвта на шофьора. 

Още новини четете ТУК

TNS.bg