Samsung обяви шест нови каишки за своя часовник Galaxy Watch 4, изработени от биоразградими и екологични материали, като например ябълкова кора. Те са разработени в сътрудничество с модния дизайнер Сами Миро, чиито колекции използват рециклирани материали. Аксесоарите са в продажби от днес на цена от 40 долара.

В колекцията влизат шест дизайна. Midnight Black и Stratus Sky са изработени от 100% обелки от ябълки, изхвърлени като отпадъци от хранителната индустрия. Samsung твърди, че материалът има луксозния вид на кожа, като в същото време не идва от животни. Другите четири дизайна (Aurora Night, Cloud Navy, Earth Sunrise и Dawn Atlas) са изработени от TPU материал, който според Samsung също може да се рециклира.

Честно казано, най-екологичното решение е да използвате каишката, която идва с вашия часовник, но ако все пак държите да имате допълнителна, добре е да знаем, че са положени усилия за намаляване на екологичния отпечатък на аксесоара. Можем да се надяваме, че ако идеята се приеме добре, бъдещите часовници на Samsung ще използват тези материали като стандарти, а не като допълнителни аксесоари. Samsung вече използва екоматериали в своите опаковки, а от миналата година поделенията на компанията в САЩ, Китай и Европа се захранват със 100 процента възобновяема енергия. Вероятно следващата стъпка на Samsung за намаляване на въздействието върху природата на своите устройства ще бъде по-лесното ремонтиране на телефоните на гиганта.

Източник: HICOMM