Тепърва сме свидетели на по-сериозното разпространение на 5G мрежите, а и появата на по-достъпни смартфони, с които те да могат да бъдат използвани. Междувременно обаче LG изглежда е постигнала значителна стъпка в разработката на следващото поколение, 6G.

Компанията е осъществила предаване на данни на открито в терахерцовия (THz) диапазон на разстояние от 100 метра. За целта е използван и специално разработен усилвател, който е създаден съвместно с Fraunhofer HHI и Fraunhofer Institute for Applied Solid State Physics (IAF).

Усилвателят може да произведе стабилен сигнал до 15 децибел-миливата (dBm) в честоти между 155 и 175 гигахерца (GHz). Освен постигането на стабилен сигнал от LG демонстрират и технология за адаптивно формиране на лъча (beamforming).

Според LG 6G ще стане световен стандарт през 2025, но въвеждането му в експлоатация се очаква до 2029. Samsung от друга страна са си поставили за цел въвеждането на 6G през 2028. Очакваните максимални скорости на трансфер са 1 гигабит в секунда (Gbps).