Аdidas са доста активни в експериментите с нови технологии. Компанията сега представи официално Stan Smith Mylo. Това са първите спортни обувки, които използват Мylo - материал извлечен от гъби, който наподобява естествена кожа.  Неговата мека и еластична структура е подходящо решение за създаване на маратонки, които също така са по-екологични.

Мylo е произведен от възобновяем мицел, чрез помощта на високоефективен растеж на подземните корени на гъбите, който отнема около две седмици. Специалистите на Adidas се възползват от модерна техника за вертикално земеделие, която позволява мицелът да се отгледа в система, която увеличава производството на квадратен сантиметър.

Концептуалният модел е поредният продукт, който се разработва с идеята да е безвреден за природата. Използването на Mylo материала е възможно във външната горна част, перфорираните ивици, както и в покритието на петата.

Междинната подметка на обувката е направена от естествен каучук, информират BusinessInsider и Digital.

Новата концепция e възможна, благодарение на уникално и съвместно партньорство с Bolt Threads - биотехнологична компания, ангажирана да създаде следващото поколение усъвършенствани материали. Създаването на Stan Smith Mylo е най-доброто доказателство за технология, която се очаква да намери реализация в много нови продукти в близко бъдеще.

Сътрудничеството се основава на екологични ангажименти и демонстрира  дългосрочна ангажираност към по-устойчиво бъдеще, чрез сериозни инвестиции в материални иновации и креативни решения, за да гарантираме. По този начин компаниите гарантират, че материала е безвреден за планетата, но допринася за спортния вид на обувката.