Случаите със спонтанно запалване на смартфони на корейската компания Samsung се срещат достатъчно често. Най-шумният скандал бе свързан с масовия брак при батериите на флагманския модел Galaxy Note 7, излязъл на пазара през 2016 година. Нов инцидент се случи с вече новия Galaxy S10 5G, който съвсем наскоро се появи на пазара в Южна Корея.

Гордият собственик на Samsung Galaxy S10 5G не успял да се порадва на достойнствата на новата си покупка. При обикновено падане на пода смартфонът неочаквано избухнал в пламъци. За щастие пострадали няма, но самото устройство не подлежи на възстановяване. Освен това, в официалния сервизен център са отказали да подменят изгорялата джаджа, нито да компенсират загубата с пари, тъй като Galaxy S10 5G се е запалил заради външни повреди, тоест по вина на потребителя.

Собственикът на изгорялото устройство е категорично несъгласен с подобна позиция, а в социалните мрежи той открито задава въпроса: трябва ли флагманско устройство да се взривява след обикновено падане на пода?! Засега Samsung не са дали официален отговор на зададения въпрос. Засега това е първият подобен случай с Samsung Galaxy S10 с поддръжка на 5G мрежи.

 Превод и редакция: Trafficnews.bg