Apple информира своите клиенти, че екраните на някои от моделите им смартчасовници могат да се напукат. Поради това компанията предлага безплатни ремонти за отстраняването на проблема, пише Bloomberg.

В изявление от Apple обясняват, че "при много редки обстоятелства може да се образува пукнатина по продължение на заобления ръб на екрана при алуминиевите модели на Apple Watch Series 2 или Series 3".

Компанията заяви още, че екраните, които са дефектирали, могат да бъдат заменени от Apple или от техен оторизиран представител.

След като смартчасовниците на технологичния гигант потръгнаха бавно в начало на 2015 година, малко след това Apple Watch се превърна в един от най-популярните продукти на компанията. Бизнесът с умни часовници генерира 5,5 милиарда долара приходи във фискалното трето тримесечие на компанията. Това е с цели 48% повече в сравнение с година по-рано.

И все пак от неделя устройствата са изправени пред тарифи в размер на 15%, наложени от от администрацията на президента на САЩ Донланд Тръмп, вследствие на търговската война между САЩ и Китай.