Често се случва някои дами да получават епитети, които в повечето случаи не заслужават. Особено тези, които трудно се задържат във връзка. Да, със сигурност има такива, на които това просто им харесва. Но има и една друга група дами, при които това се дължи на по-сериозни проблеми.

woman.bg дава отговор на въпроса защо някои жени изпитват неутолима нужда да сменят често партньорите си.

Психологът Юлия Хадарцева говори за три причини, които тласкат жените към чести промени в любовта и дава напътствия как да се справят с тях.

Търсете на перфектния партньор

Някои дами действително могат да бъдат толкова пристрастени към различни мъже, че да не могат да се спрат. Те са в търсене на идеалния образ, който се е изградил в главата им. Единственият проблем е, че такива мъже не съществуват. Никой от тях няма да достигне летвата, поставена от момичето. Такъв перфекционизъм може да доведе в края на краищата до пълна самота.

Страх от интимност заради любовно разочарование в миналото

Момичетата, които са преживели лична драма, се страхуват да се влюбят отново. Затова те предпочитат мимолетните романси пред дългосрочните и дълбоки връзки. Може би неуспешна връзка от миналото е оставила билезнен отпечатък върху самочувствието на жената и тя не се чувства достатъчно красива, умна, секси или привлекателна, с една дума – достойна, за сериозен партньор.

В този случай е необходимо да работите с психолог, за да се научите отново да вярвате както в собствения си и неподражаем чар, така и на мъжете.

Липса на връзката баща-дъщеря

Ако става въпрос за жена, която често сменя мъжете и повечето от тях са по-възрастни, тогава от гледна точка на психологията можем да говорим за травматична връзка с баща ѝ. Когато едно момиче непрекъснато търси „татко“, то просто иска да се чувства като момиче, за което се грижат.

С течение на времето всичко това се превръща в омагьосан кръг: отново и отново тя оставя партньори, които не са я зарадвали с нещо, и се хвърля в обятията на други. Така, избирайки нов мъж, може би по-богат или начетен от предишния, създавайки в себе си илюзията за здрава, хармонична връзка. Красива картина, зад която наистина няма нищо. Всички тези показни истории, като правило, завършват с раздяла. Разбира се, в този случай трябва да се потърси разковничено на проблема, с раната в душата, оставена от липсата на пълноценен или изобщо на какъвто и да било контакт между баща и дъщеря.

На първо място, изградете отново отношения с бащата, ако това е възможно, и едва след това създайте съюз с мъж. За такива дами е особено важно да разберат, че връзките са дълга игра, когато вие и вашият партньор сте на равни начала, когато се обичате, цените и уважавате. Докато израствате в любовта си един към друг заедно.