Цветът на косата може да каже много за вашата личност и собствените ви предпочитания. Но той може да разкрие и интересни подробности относно това как ви възприемат другите и колко секси сте в техните очи. Нюансът на косата е относително понятие, защото е много лесно да я боядисате и да преминете от единия в другия отбор. Най-важното е с кой цвят се харесвате най-много и се чувствате най-добре. Това е вашият нюанс и точно той отговаря на вашата личност. 

Ето какво казват различните цветове за сексуалността на жената:

Червена коса

Естествената червена грива е все по-рядко явление, но огнената ѝ репутация я преследва навсякъде. Според проучвания, червенокосите дами са по-сексуално активни от блондинките и брюнетките. Дамите с червена коса са по-желани и самите те се смятат за по-секси, защото са рядкост. Червеният цвят се свърза с младостта и плодовитостта. Той привлича вниманието към притежателката му и затова на червенокоските не им липсва внимание.

Черна коса

Най-общото схващане за брюнетките е, че те са умни, работливи и може да се разчита на тях. Проучвания показват, че е много по-вероятно да ви вземат на работа, ако сте с кестенява коса. Брюнетките са по-сдържани от червенокосите и не излъчват тяхната сексуалност. Но когато намерят подходящия партньор и му имат пълно доверие, те се отпускат и разкриват своята женственост. Проучване на университета в Уестминстър показва, че мъжете намират брюнетките за найпривлекателни сред жените и предпочитат да се оженят за дама с тъмна коса.

Руса коса

Много жени избират русите коси, защото те се асоциират с младостта и красотата. Естествените блондинки имат и по-високи нива на естроген, а това ги кара да изглеждат по-женствени и красиви в мъжките очи. Естрогенът прави чертите на русокоските по-фини, а вида им - по-младежки. Той им дава и повече енергия, което също е предимство, а е и атрактивно за мъжете. Проучвания показват, че мъжете смятат блондинките за по-освонодолюбиви от момичетата с по-тъмни коси.