Всички сме чували за афродизиаците и тяхната способност да повишават сексуалното желание при мъжете и жените. Историята на афродизиаците започва още преди векове. Днес те са често срещано допълнение към всяка връзка, тъй като ѝ помагат да бъде процъфтяваща, страстна, дългосрочна.

Афродизиакът е агент, който засилва сексуалното желание и влияние на поведението, което прави секса постижим и приятен. По същество тези агенти повишават либидото ни, помагайки ни да влезем в правилната нагласа, за да се чувстваме и да се държим привлекателно.

Ето кои са трите категории афродизиаци, на които мъжете и жените не могат да устоят:

1. Тези, които ангажират всичките пет сетива

Първата категория включва онези афродизиаци, които предизвикват пълната ангажираност на сетивата ви. Това е начинът, по който се подготвяте и първоначално се ангажирате с любовта си по време на срещата си, като приятната музика, която слушате, докато се обличате, мислите за това в какво би искал да ви види партньорът ви, докато избирате тоалет, начинът, по който проектирате средата. Предизвикване на романтични чувства със свежи цветя, свещи.
Тези неща подтикват вашите ендорфини да подготвят сцената за нощ на удоволствие. По този начин, първата стъпка към една страстна нощ, започва с психическа подготовка, чрез създаване на романтична атмосфера.

2. Храни и напитки, които ви дават моментално въздействие
Втората категория е това, което повечето хора смятат за афродизиаци – вещества, които незабавно повишават възбудата, след като влязат в тялото ни.
Те включват алкохол, лют червен пипер (пикантни храни), храни и подправки с определени миризми, които отделният човек намира за възбуждащи, джинджифил, гинко билоба и храни или добавки, които ви дават супер доза витамин Е - като спанак, авокадо, ядки, слънчогледови семки и други.
Бъдете внимателни с алкохола, тъй като ако е в повече, определено замайването ще замъгли преценката ви и насладата от обстановката, храната, комуникацията с любимия човек, а те също са афродизиаци, както отбелязахме. За хранителни добавки с ползи за здравето, винаги се допитвайте до вашия лекар.

3. Хранителни вещества, които трябва да присъстват редовно в менюто ни
Третата категория афродизиаци включва хранителни вещества, които е важно да осигурим на тялото си. Такива са цинк, витамин С, желязо, витамин Е. Полезни са за сърцето (и не само), но и за сексуалното здраве.
Здравословното и балансирано меню, което е богато на тези хранителни вещества, помага да поддържаме стреса под контрол, сетивата ни ангажирани, фокуса върху любовта, кръвообращението ни е подобрено.