Има много секс митове, които са скандални, глупави и/или объркващи. Все още има хора, които наистина вярват, че два презерватива предпазват по-добре от един! Дори човек да има добро сексуално познание, което с възрастта си усъвършенства, той все още може да се заблуждава и да си задава някои въпроси, базирани на неща, които е чул или прочел. Ето и кои са най-разпространените слухове, свързани със секса, които определено са измислица и не трябва да им обръщате внимание:

1. Митът, че няма такова нещо като G-точка

Пълно е с научни списания, които спорят за точното местоположение на G-точката, а има учени, които дори смятат, че няма такава. Факт е обаче, че има една област на предната стена на вагината, която ако се стимулира правилно, може да доведе до приятни усещания за някои жени, а за други до оргазъм. G-точка не е митологична зона, а съществуваща!

2. Митът, че не може да се забременее по време на цикъл

Въпреки че рискът е малък, той все още си съществува. Няма значение кое време от месеца е, забременяването винаги е опция, ако правите незащитен секс. Сперматозоидите могат да останат живи за около една седмица, след като навлязат в тялото ви. През това време вие можете да стигнете до овулация и „плувците“ да стигнат до вашата узряла яйцеклетка.

3. Митът, че афродизиаците увеличават желанието за секс

Дори да храните партньора си с тъмен шоколад, с целина, с червено вино, със стриди и др. афродизиаци, няма да го накарате да се чувства по-еротично, ако е изморен и ядосан, например. Има много изследвания, в които се казва, че някои храни могат да подобрят сексуалната функция, но това не значи, че ще ви накарат да се почувствате секси, ако вътрешно нещо ви притеснява. Просто храната, сама по себе си, не е магическа.

4. Митът, че жените не еякулират

Хората използват термина „еякулация“ само за мъжете, но жените също отделят малко количество белезникава течност/секрет, по време или непосредствено след оргазъм.

5. Митът, че само мъжете имат нужда от визуална стимулация по време на секс

Хората често приемат, че визуална стимулация върви ръка за ръка с гледането на порно и че мъжете имат повече нужда от това. Истината е, че много жени предпочитат да правят секс на светло, за да могат да гледат очите и тялото на партньора си. Тоест, дамите също използват визуални помощни средства, за да влязат в настроение за секс.

TrafficNews.bg