В рамките на денонощието организмът на жената търпи промени, според които реагира различно на ласки и сексуални игрички. Не е тайна, че времето определя нашето либидо.

Между 6 и 8 часа сутринта организмът на жената все още не готов за сексуални отношения. Това се дължи на мелатонина (хормона на съня), чието количество още е твърде високо.

От 8 до 10 часа жената вече се е събудила и е готова за сексуални подвизи. През този период на деня хормонът на радостта, ендорфинът, вече е достигнал своя максимум. Което означава, че жената лесно се възбужда.

Между 10 и 12 часа вкусовите рецептори при жените се изострят и те са в състояние да изпитат мега удоволствие от орален секс.

Времето между 12 и 14 часа сексуалността на жената въобще не е в своя пик. В този момент тя обръща внимание на всичко друго, само не и на темите, свързани със секса.

От 14 до 16 часа е времето, в което женският организъм не е подготвен за дълготрайни ласки, но пък е максимално подготвен да зачене.

От 16 до 18 часа жените са по-податливи на глезене, отколкото на дълготрайни и активни сексуални ласки.

Между 18 и 20 часа е времето, в което жената е настроена на романтична вълна и е в състояние да слуша дълги, сърцераздирателни признания в любов.

След 22 часа нивото на мелатонина в организма на жената рязко се покачва. Сексуалната чувствително намалява.

А между 0 часа и 6 сутринта жената се отдава на почивка.