Никой не иска да преминава през провалена любовна връзка, но понякога се случва. И въпреки тогава да се усещаме зле, забравяме за уроците, които получаваме. Вижте в следващите редове кои са тези уроци.

Ако не можете да бъдете себе си, връзката ви няма бъдеще

Можете ли вие и половинката ви да се покажете в истинската ви светлина един пред друг, с всичките ви недостатъци и добродетели? Ако не сте съвсем сигурни, тогава какво бъдеще ви очаква? Колко дълго можете да се преструвате, че сте някой, който не сте?

В случай, че усещате необходимост да скриете някаква част от себе си от другия, то определено не сте един за друг. Щастливата любовна връзка трябва да ви даде свободата да бъдете това, което сте пред партньора ви, а не да се променяте под натиск.

Можете ли да изразите свободно емоциите си и доколко те са споделени?

В една връзка едно от най-важните неща е да споделяме. За някои хора изразяването на емоции е по-трудно. Въпреки това, ако някой има сериозни намерения към вас ще намери начин да ги изрази.

Може би няма да е с думи, но с действия, докосвания, малки жестове. Когато видите, че няма обратна връзка за чувствата ви, може би е време да потърсите нова любов, която да е споделена.  

Хората не се променят

Любовните връзки ни учат на един много важен урок не само за любовта, но и за живота – хората не се променят. Въпреки обещанията им, въпреки нашите надежди.

Въпреки че когато сме във връзка до някаква степен партньорите преминават през промени, разминаването в гледните точки, целите за живота, зависимостта към лоши навици, които вредят на връзката (насилие – физическо или емоционално, злоупотреба с алкохол, наркотици и т. н.) си остават същите.

Ако не цените това, което имате, ще го загубите

Нерядко в дългосрочни връзки партньорите започват да приемат половинката си като даденост, мислейки че са я завладели напълно и че не е необходимо да се полагат усилия за връзката.

Тогава започват да забравят за важни дати, места, забравят за романтичните малки изненади, комплиментите, добрата комуникация и т. н. Не след дълго връзката се разпада или единият от партньорите си намира липсващото в любовна афера. След края правим оценка и виждаме какво сме загубили.