Рибарите казват: "Каквато стръвта, такава и рибата!" Порочен кръг? Нека да се опитаме, с помощта на експертите психолози, да разберем защо все удряме на камък при избора си на партньор, като се запознаем с типовете мъже, на които имаме лошия късмет все да попадаме.

  1. Апатичният

Той е мълчалив, потаен и груб. Неговата фраза е: "Това не те засяга". Той влиза в конфликт с вас необяснимо и изневиделица, без да изяснява причината. Той е обиден от нещо, но вие не разбирате защо. Ревнува ви от най-малката дреболия и е способен от мухата да направи слон. Семейната вечеря не е разговор между двама приятели. На нея той все обсъжда семейни въпроси и нищо повече. Сълзите ви не го засягат. Вместо да го разчувстват, те го дразнят.

Той е с добра репутация сред обществото, изпълнителен служител в работата, но не и у дома. Когато му говорите, той ви чува, но не слуша. Не проявява към вас съчувствие, когато сте болни. Готов е да се грижи за децата (храни, разхожда), но не и да участва в образователния им процес. Трудно му е.

На въпроса "Харесва ли ти новата ми прическа?", той повдига леко вежди или да смотава под носа си: „Добре е“. В неговата компания се чувствате сякаш не достатъчно обичани или оценени. Той не само не обича да шепне любовни думи в ухото ви или пък да ви чете поезия по залез слънце. Не очаквайте дори да чуете от него комплимент от типа „Колко си красива“. Чувствате се самотна и неразбрана. Сякаш вие сте вълшебното колибри, а той – дебелокожият слон. И сте толкова различни един от друг.

Какво да правя?

Ако този тип мъж категорично не пасва на темперамента ви, не се чувствате комфортно и пълноценна жена до него, помислете дали не трябва да сложите край на тази връзка. Много жени наистина не могат да живеят без приятелски разговори, нежна грижа и думи на любов.

  1. Дивакът, който винаги е прав

Той е груб, нахален, държи се с жените като истински дивак. Неговите фрази: „Казах!“, „Не ми пука какво мислиш!“, „Да, аз съм такъв, какъвто съм“. Той е откровено груб с хора, които не харесва, включително с роднините и приятелите на избраницата си. Псува. Обича да се чувства като божество, на което е позволено всичко.

Молиш го да носи костюм на среща с родителите си, а той напук идва по джапанки и скъсани дънки. Той е избухлив. Не смеете да му кажете и дума, че греши, тъй като ще избухне. Били сте привлечени от него с първоначалното усещане, че той е изключително внимателен към вас, но на публични места това е само маска. Недоволен е от правителството, гневи се постоянно на шофьорите по пътищата. Изяжда спокойно целия сладолед, който ви е донесъл, без да се интересува дали и вие не искате да хапнете. Думите му са обидни и грозни.

Достатъчна е само една забележка от ваша страна, за да избухне в ярост. В същото време е способен бързо да ви се извини и да ви разтопи с нежни и поетични словоизлияния. Скоро обаче ви очаква нова вълна от грубост и недоволство.

Какво да правя?

Всъщност мъжете от този тип често избират момичета, които са отстъпчиви и романтични. А романтичните дами избират лошите. Крайно време е да осъзнаете, че от тази двойка страда дамата. Затова, мили момичета, оставете дивака на дивака, те ще се разберат. За да не бъдете привлечени от такива мъже, научете се да обичате и цените себе си. Един мощен поток от злоупотреба трябва да е достатъчен, за да прекъснете връзката. Станете по-силни, научете се да поемате отговорност за живота си. Не търсете само физическа сила в мъжа. Диваците често са страхливци. Имате нужда от разбиране, от човек, който да умее да ви изслушва, а не да налага своето мнение, от мъж, който да се интересува от вас, да ви бъде любим, но и приятел.

  1. Ленивецът

Той е флегматик или меланхолик. В началото на връзката ви е направил впечатление с интелекта и постигнатото до момента. Но дотук. Почива на минали лаври. Не желае да се развива. Стига му това, което е постигнал досега. На въпроса къде ще отидете през лятото, той вдига рамене: „Където кажеш, само че сега всичко е скъпо“.

Няма нищо против, ако си остане вкъщи по време на отпуск. Всичко му стига, щастлив е в своя свят. Не иска нищо повече. И не го е грижа как се чувства половинката му. Опитвате се да му помогнете, да му дадете цел в живота, за да завърши дисертацията си, да уреди ипотека или да поправи най-после течащият покрив. Е, ще има да почакате.

Какво да правя?

Много хора смятат, че жената сама разглезва мъжете. Глезотиите, разбира се, са необходими, но с мярка. Вие обаче привличате в живота си мързеливци и хипохондрици. За да сложите край на всичко това, спрете да решавате всичко сами! Трудно ще промените нещо, ако сте свикнали да контролирате нещата. Променете отношението си. Родена си Жена - и помни, че някъде там има Мъж, който ще се грижи за теб.

  1. Маминото детенце

Той вечно търси себе си, сменя работата си, защото трудно се задържа на едно място. Обича да играе на компютърни игри. Купува си колело и ролкови кънки и спи до 12 ч. на обяд. В поведението на такъв мъж има много привлекателност: той е открит, привързан, понякога романтичен, но е твърде незрял.

Такъв симпатяга не може да носи отговорност за парите, постоянно получава ниско заплащане на работа или позволява да се отнасят нечестно към него. Често е сприхав и провокира конфликти. Скучно му е да се рови в ежедневните семейни проблеми и остава на половинката си да ги решава сама. Не обича критиката. За да не слуша упреци, бяга при приятелите си. Мрази да го карат да изхвърля боклука. Носи вечно в себе си детския бунт. На първо място в живота му са приятелите (за футбол, риболов, мотоциклети, китара) и едва на второ място в живота му сте вие.

Какво да правя?

Дразните се от простата им житейска философия и ви е писнало да носите всичко върху собствените си плещи? Първо, научете се да казвате „не“ и не се поддавайте на състрадателната мъжка манипулация. Спрете да помагате на мъжете, за да решавате техните проблеми! Спрете да вярвате на думи, вижте делата. Представете се като жена със сериозни намерения: това ме устройва, но това – не. Мамините момченца бързо ще загубят интереса си към вас. И ще започнете да привличате друг тип мъже.

  1. Тип "Дон Жуан"

Той може и да не е стандарт за красота, но е ужасно очарователен. Той е голям манипулатор. И макар да се е спрял за известно време до вас, вятърът на промяната пак ще го понесе към нови завоевания и страсти. Това е типът мъже, който най-често се избира от жените. Отново и отново. Той е лесен, спокоен човек, който дори и да се ожени, не заобикаля всички удоволствия на мъжката страст.

Неговите фрази: „Обичам само теб, това е най-важното!“, „Това е последният път, кълна се!“, „Бях пиян, тя е виновна“, „Дай ми каквото искам, за да не го търся отстрани“. Но той ще го търси. Често подобно поведение се среща при неуспели мъже, които не са се реализирали като личности. Сексуалните отношения, особено в периода на нова любов, създават илюзията за пробив от самотата и изпълват живота с романтика за кратко време. По-късно отново идва скуката, усещането за самота и чувството за празнота. И отново този тип мъж се впуска в поредното преследване на илюзията за щастие.

Какво да правя?

Тук има една уловка... Факт е, че типът „Дон Жуан“ дарява избраницата на сърцето си с много ярки емоции: от любов до разочарование. Помислете, може би е време да промените посоката на мислене и да пораснете? Може подсъзнателно да не сте готови за дългосрочна връзка, затова и все избирате този тип връзка. И не на последно място: отдавна живеете със заблудата: „По-добре с него, отколкото без него“. Това предполага, че вие сте неуверени в себе си и не можете сами да изграждате живота си (той го подрежда според неговите си потребности и желания). Една уверена жена получава връзките, които сама създава.

Източник: woman.bg