Те са неканени гости, но винаги са добре дошли, затова се радвайте на еротичните сънища, когато ви посетят

Интимно еротични сънища

Тези сънища започват още от пубертета, с появата на първите любовни трепети. Младежите например, сънуват много змии, което символизира събуждането на сексуалността, подчертава Джордж Ромей, автор на речник на сънищата.

Под формата на сънища, еротичните фантазии са знак за добро здраве. Който и да е човекът, с когото сънувате, че правите любов, това е доказателство, че имате логична мисъл, интуитивен сте и имате силно въображение.

Сънят може да е и генерална репетиция за предстоящ нов етап в любовния ви живот. Според теориите на Фройд, сънят има и компенсаторна роля – разкрива подсъзнателните ни желания и стремежи. По този начин, освобождавайки натрупаното през деня напрежение, еротичните сънища ни помагат да се преборим със стреса.

Ако желанието определя някои сънища, то страхът може да предизвика други. Една от функциите на еротичните сънища е да ни помогнат да се отървем от някои задръжки. Има жени, които пък често сънуват, че мъжете се отнасят агресивно към тях. Този вид сънища показва страх от нападение или влияние на истеричен и авторитарен баща върху психиката на дъщерята.

И така, какво означават еротичните видения насън:

Секс или любов

Еротичните сънища не са само "секс" в истинския смисъл на думата. Ако сънувате, че започвате да правите секс с трима добре поддържани страстни мъжаги, ясно е, че реалните ви нужди са далеч от задоволени. Погрижите се за себе си, защото сексуалната удовлетвореност е важна за баланса, хармонията и спокойния поглед върху нещата.

Ако сънувате, че се гушкате с някого на поляна, някъде в планината, на плажа, или се целувате на улицата, на същата тази, по която обикновено само кимвате за здрасти с глава на обекта на сънищата си, мечтаете за близост и нежност, а не за задоволяване на незадоволени страсти.

С кого се забавлявате насън и какво да очаквате наяве

В съня ви нахлува чаровен непознат. Защо това да не е ваша малка тайна, за която никой не знае? Приема се, че да сънуваш непознат, означава, че още не сте намерили себе си, имате нужда от подкрепа и разбиране. Или пък че просто никой от познатите ви не ви вдъхновява еротично. Сексът с непознат може да означава също и, че в реалния живот трябва да бъдете по-настоятелни и да изразявате собственото си мнение. Еротичните сънища с познат пък носят малко неудобство следващия път, когато се срещнете с въпросния "нощен гост", защото той дори не подозира, че сте имали страстни моменти. Дали ще му разкажете съня си, или не – е въпрос на избор, единствено задължително трябва за стиснете зъби, ако нощният гостенин е шефът ви. Но пък тълкувателите на сънища съветват да си поискате повишение, защото появата на биг боса в съня значело, че се чувствате недооценен.

Изневярата насън показва, че любимият човек се нуждае от повече внимание, а вие изпитвате чувство за вина, защото сте го пренебрегнали. А сънувате ли, че правите секс с човек от същия пол, показвате липса на любов и доверие. Ако насън ви се привиждат страстни сцени с бившия, замислете се как да избягате от рутината с новия човек до вас, с когото изглежда нещата в спалнята са прекалено скучни.

Любовната тройка насън пък има две обяснения. Ако делите постелята си с двама любовна тройка

любовници – или половинката ви не ви обръща достатъчно внимание, или не разполагате с достатъчно свобода, което води до по-палави сънища. А може би това е ваша мечта, за която обаче много добре знаете, че върви в комплект с надпис "Забранено".

Сънувате ли, че ви изнасилват, означава, че в живота ви съществува човек, който потъпква личните ви граници. Замислете се кой е той, като не пропускате, че това може да сте самите вие. Тези сънища са сигнал, че не трябва да позволявате да ви мачкат, а също и че не трябва да съдите себе си твърде сурово.

Секс на публично място обикновено идва в съня на хора, обичащи самотата и вглъбеността. Това е като компенсация за този начин на живот. От него следва заключението, че колкото и да ви е добре сами, все пак бихте искали да бъдете по-отво-рени и доверчиви.

Ако сте жена и сънувате, че правите секс с жена, не се притеснявайте, че нещо не ви е наред. Не, вие не сте лесбийка. Тук отново става въпрос за пренебрегване на обществените норми, за влечението към непознатото. Тези сънища показват нуждата ви от нежност, а също и прекалената ви самокритичност. Други пък обясняват, че вероятно сте били мъж в миналия си живот и в сънищата си отново се пренасяте там.

Садо-мазо сексът в съня ви подсказва, че в живота си държите всичко под контрол. Основен мотив на желанието да доминирате, обаче, е нуждата да се освободите от този контрол. Ако не сте готови за решаване на проблема толкова радикално, опитайте се да погледнете на живота по-философски. Ако в съня ви вие сте обектът на „мъченията“, то най-вероятно сте успешни в кариерата си, но мечтаете да се отървете поне за малко от тежестта, която лежи на плещите ви. Може би е време за почивка.

Trafficnews.bg