За повишаването на сексуалното желание и поддържането на добро сексуално здраве могат да помогнат много полезни храни, които можем да консумираме всекидневно. 

Хрупкавите аспержи и сладкият нар са само част от групата на храните-виагра, които увеличават либидото и имат положителен ефект при проблеми като еректилна дисфункция. 

Запишете си и останалите, които имат наистина впечатляващо въздействие върху сексуалното здраве. 

Диня 

Според изследванията динята е една от най-ефективните храни, които действат като виагра. Сочният летен плод е богат на аминокиселина наречена L-цитрулин, която се преработва в друга аминокиселина – L-аргинин. 

Всичко това, доказано повишава сексуалното желание при мъжете, насърчава ерекцията и подобрява притока на кръв както към останалите органи, така и към половите. 

Кардамон 

Неслучайно кардамонът присъства в началото на списъка с храните-виагра. Той съдържа ключово съединение наречено цинеол, което подобрява притока на кръв към половите органи. Затова добавяйте по-често от него към ястията. 

Орехи 

Орехите винаги са били сочени за една от най-полезната храна, особено за проблеми с ерекцията. Ядките са богати на омега-3 мастни киселини и витамин B3, които подобряват качеството на спермата и увеличават притока на кръв към половите органи.

TrafficNews.bg