В голяма част от дългите връзки съществуват съвсем явни проблеми по отношение на секса. В никакъв случай не искаме да ви внушаваме идеята, че това е нещо нормално или пък задължително явление.

Напротив, има и много дълги връзки, в които партньорите се радват на толкова чудесен секс, че направо бихте им завидели. Меко казано.

Все пак нашата задача тук е да изброим най-честите секс проблеми в дългите връзки, защото има и такива. А и в повечето случаи заедно можете да ги преодолеете.

Тъй катосекс проблемите в дългите връзки може, от своя страна, да са резултат от съвсем разнообразни проблеми, тук сме ги обобщили в 3 параграфа.

Тотална липса на секс

Тоталната липса на секс може да се дължи на пълна липса на желание у партньорите, настъпило вероятно в резултат на изстиване на чувствата, взаимна незаинтеросованост и всичко друго, което се сетите. В подобен случай може би е време да се замислите дали си струва да продължавате напред.

Друга причина (освен онези причини, които сме посочили в следните два параграфа) може обаче да се дължи на физиологични проблеми. Не си мислете, че говорим само за мъжката потентност, която често неосновано се счита за единствения проблем. Има и много жени, страдащи от различни хормонални проблеми, които водят до нежеланието за секс. Да не забравим и женската менопауза - време, през което наистина жените не са много страстни и готови за интимни ласки. Тези проблеми обаче могат да бъдат преодолени, стига да сте убедени, че връзката ви си струва.

Монотонен секс
Сексът като по часовник или предварителна уговорка, или пък този, който се практикува само в една и съща секс поза, лесно ще доскучае на всеки. Тук решението е най-лесно - импровизирайте не само откъм пози и различни места, на които да правите секс, но не се колебайте да включите в него и разнообразни секс играчки. Ако досега сте определяли секса си като "монотонен", бихме ви посъветвали да действате обаче стъпка по стъпка.

Секс набързо

Да, поради вечното бързане я за работа, я за пазар, я за извършване на неотложните домакински дейности, сексът често е поставен, ако не на трето място, то поне на второ. Което е много жалко. Нямаме достатъчно време един за друг и всичко е прекалено набързо. Което за представителите на мъжкия пол може да не е от чак такова значение, но не и за жените.

Не е нормално в една дълга връзка сексът "набързо" да се приема като "по-добре от нищо". Както и няма нищо по-хубаво от това двамата да изживеете заедно момента на "върховното блаженство". Да, може да не се случва често, но поне веднъж седмично си отделете време за вас самите и за вашите съвместни удоволствия и сексуални изживявания.