Бельото има пряк ефект върху сексуалната стимулация, но когато мислим за секси облекло, това, което идва на ум, е провокативен сутиен или дантелени прашки. Предлагаме ви нещо изненадващо: използването на чорапи помага за повече оргазми. Да, точно така!

Носенето на чорапите върху краката докато правите секс е една от практиките, които са най-оспорвани от някои от еротичните канони на нашето време, но истината е, че може да има благоприятен ефект.

Дойде време да извадите чорапите от гардероба си и да спрете да мислите, че те са първото нещо, от което трябва да се отървете, когато правите секс. Носенето на чорапи може да ви донесе повече приятни изненади, отколкото предполагате.

Тези, които не оставят чорапите си по време на интимна игра, имат убедителни причини вече да го направят. Предимствата на никоя друга дреха не може да се сравни с 30-те % допълнително удоволствие, което носенето на чорапи добавя към секса. Вероятно за много хора звучи некомфортно или дори странно, но резултатите са изненадващо добри.

Студът възпрепятства притока на енергия и кръв, докато топлината, която може да се поддържа с чорапи, го насърчава. В допълнение, те осигуряват по-голяма сигурност и комфорт - основни елементи, за да се концентрирате върху удоволствието.

Това е така, защото и двете емоции (безопасност и комфорт), са свързани с амигдалата и префронталния кортекс на мозъка, области, където се намират безпокойството и страхът. Усещайки топлина, човек се чувства свободен от напрежението и се наслаждава повече на секса.

Повишеното либидо се свързва с топлината на краката, осигурена от чорапите. Комфортът и релаксацията, които генерират, повишават нивото на емоционална връзка по време на секс. Това от своя страна води до по-удовлетворяващи сексуални контакти с партньора.

Въпреки че може да не изглежда така, оставянето на чорапите по време на сексуален контакт може да донесе няколко предимства, като например:

    • Поддържат краката в комфортна температура. Благодарение на това кръвта продължава да се напоява директно към гениталиите.
    • Помагат за заспиване след оргазъм. Вените се разширяват, топлината се разпространява по цялото тяло и мозъкът разбира, че е дошло времето за почивка.

За да постигнем всички предимства, които ни осигурява носенето на чорапи, е благоприятно да се научите да ги използвате правилно.

Имайте предвид следните препоръки:

    • Поддържайте подходяща хигиена на краката.
    • Никога не обувайте чорапите си с мокри крака или когато дрехата е мокра. Така ще избегнете гъбичките.
    • Избягвайте да спите с едни и същи чорапи, които сте носили цял ден. 
    • Чорапите за спане или престой вкъщи трябва да са свободни и не много дебели, за да не се прекъсне циркулацията.
    • Най-препоръчителни са чорапи от прежда или памук.

Носенето на чорапи помага за повече оргазми. Така че не си поставяйте за цел да сваляте всичките си дрехи по време на секс. Не чакайте повече. Отидете до гардероба и изберете най-красивите за тази вечер.