Напоследък идеята за правилното и здравословно хранене вече не е чак толкова чужда. Като се изтъкват какви ли не ползи от него – подобряване на имунитета, лечение на някои заболявания, физическа издръжливост и каквото още се сетите. Но рядко се споменава как се отразява на либидото и кои минерали и витамини го подпомагат. Затова днес ще си поговорим за магнезия и как той подобрява сексуалния живот.

Здравословният сексуален живот е съществен аспект от всяка успешна връзка, както и изгражда по-голяма близост между партньорите. За съжаление, много фактори могат да окажат негативно влияние върху сексуалния живот, но един от основните със сигурност е стресът.

По какъв начин стресът влияе негативно върху секса?

Стресът може да наруши значително сексуалния живот, понижавайки либидото и предотвратявайки достигането на оргазъм. Като „бонус“ е напрежението, което се усеща във връзката като цяло. Преживяването на стрес влияе негативно върху сексуалното активност – както по отношение на желанието за секс изобщо, така и по отношение на сексуалното удовлетворение. Тази взаимовръзка е потвърдена и от проучване, според което „по-високият стрес в ежедневието е свързан с по-ниски нива на сексуалната активност и намаляване удовлетворението от връзката като цяло“.

Също така не е необичайно стресираща мисъл, прокраднала се по време на секс, да разруши изцяло преживяването. Стресът кара тялото да произвежда кортизол, а кортизолът възпрепятства отделянето на всички подпомагащи възбудата хормони. Освен това, когато човек е стресиран по време на секс, той не може да „излезе от главата си“ и да се съсредоточи върху тялото си – което всъщност е ключът към сексуалното удоволствие.

Как магнезият подобрява секса?

Магнезият е важен за цялостното функциониране на тялото, както и за неговата релаксация. Високите нива на стрес могат да объркат хомеостазата на магнезия. Дефицитът на магнезий в тялото допълнително влошава ситуацията. Ето защо човек трябва да приема достатъчно голямо количество магнезий всеки ден – като се стреми да яде повече храни, богати на магнезий и(ли) да взима хранителна добавка магнезий.

Магнезият помага за отпускане на мускулите и облекчаване на стреса – два много важни фактора за удовлетворяващ сексуален живот. Представете си колко по-добре бихте се чувствали, ако психически и физически се чувствате по-спокойни и отпуснати? По този начин със сигурност ще можете много по-лесно да се настроите на секс вълна и да се наслаждавате на случващото се в спалнята.

БОНУС

Представяме ви няколко храни, богати на магнезий, които същевременно са и афродизиаци. Защо полезното да не се съчетае с приятното.

Ето и кои са те Бадеми, Кашу, Черен шоколад -60-69% какао, Авокадо, Банан, Ябълка и други.