Фантастичният секс не е божи дар и някакво особено постижение. Както всички добри неща, колкото повече се раздаваме, толкова е по-добър резултата. Но цялата беда е в това, че повечето партньори невинаги дават 100% от себе си.

Ето няколко основни оправдания, с които партньорите саботират собствения си сексуален живот:

1. Прекалено съм стар/а за това. Ако човек все още диша, яде, пие и се усмихва, то той е способен да изпита нови секс преживявания. Възрастта е по-скоро отношение към секса, а не липса на възможност да се наслаждаваме на него.

2. Доволен съм от секса, който имам. Много хора сами не желаят Фантастичния секс. Страстта и разкрепостеността водят до пълна загуба на контрол върху ситуацията. Мнозина се страхуват, че точно в този момент ще загубят своята привлекателност. Интензивният секс означава много близки отношения, и ако партньорите нямат тази връзка, тогава и сексът няма как да е Фантастичен.

3. Какво ще правим с децата? Няма съмнение, това е несправедливо и ужасно, да затваряме децата в стаята, а сами да се отдаваме на страстта. Но за целта има детегледачки и баби, които просто трябва да бъдат помолени поне веднъж месечно да поседят с децата … в името на Фантастичния секс.

4. Не обичам приключенията. Екстровертните хора, като правило, са привлечени от приключенията и новите усещания, докато интровертните са свикнали да правят всичко постарому. Но има идеален изход: да признаем своите страхове на глас. Тогава ще ни бъде по-лесно да ги приемем и осмеем.

5. Прекалено съм стеснителен/на. Не си струва веднага да залитате в крайности. Подхождайте към това постепенно, започвайки с най-лесните неща.

 TrafficNews.bg