Всички ние сме запознати с ревността и как тя може да развали романтичните отношения. Ето обаче една нова разновидност, която ни представи jenite.bg. Твърде много от нея също може да доведе до безпокойство и параноя. Когато позволите на чувствата на ревност да ви завладеят и да започнете да се съмнявате в партньора си, това може да навреди на доверието и уважението във връзката ви. Трябва да се отбележи, че ревността не е любов.

По-скоро става въпрос за чувство на несигурност и страх.

 Какво е сексуална ревност?

Сексуалната ревност е специална форма на ревност в сексуалните отношения, основана на предполагаема или предстояща сексуална изневяра. Ако сте във връзка, със сигурност сте предпазливи, че партньорът ви ще извърши изневяра. Освен това, според проучване, мъжете са посилно засегнати от сексуална изневяра, докато жените са по-силно засегнати от емоционална изневяра.

Какви са последиците от екстремната сексуална ревност?

1. Колкото и да се обичате, твърде многото сексуална ревност ще убие доверието, любовта и уважението, които имате един към друг.

2. Твърде много сексуална ревност може да направи всяка връзка токсична. За нула време ще започнете да се чувствате изсмукани от цялата енергия, когато сте с партньора си.

3. Винаги, когато сте заедно, ще трябва да се справяте само с неоснователни обвинения. Това може да доведе до разпадане на връзката ви.

4. Тъй като винаги се страхувате, че между вас и партньора ви ще се случи неразбирателство, прибягвате до лъжи. Лъжете го, за да избегнете ненужни конфликти.

5. Също така може да отстъпи място на параноя, безпокойство и омраза към партньора ви.

Как да се справим със сексуалната ревност?

1. Кажете на партньора си, че го обичате. Ако е необходимо, дайте му каквато и да е гаранция от ваша страна. Това ще помогне за успокояване на сексуалната му ревност.

2. Опитайте се да избягвате всякакви ситуации, в които смятате, че вашият съпруг или партньор би ревнувал. Знайте как биха реагирали на приятел от противоположния пол, който ви прегръща или ви се обажда в късни часове.

3. Ако сексуалната му ревност стане твърде голяма, потърсете професионална помощ. Това е чудесен начин да разрешите проблема, преди да излезе извън контрол.

4. Ако сексуалната му ревност се дължи на предателство, с което се е сблъсквал в минала връзка, проявете малко търпение, докато той се научи да се справя с нея.

5. Преоценете доверието и любовта си един към друг. Комуникацията може значително да помогне на двойките при решаването на този проблем.