В семейната среда, деловата или при общуването ние постоянно виждаме това как жените манипулират ловко мъжете или пък обратното.

За да достигнат целите си, слабият пол често прибягва до различни малки хитрини и техники на общуване, но и използват слабостите на хората около себе си или така наречената накратко манипулация.

Какви са женските “оръжия”?

За да разберем заедно по какъв начин жените манипулират мъжете, е важно да обърнем внимание на някои техни вродени качества.

Ето и какви са те:

Загадъчност - колкото и банално да звучи, именно това е едно от главните оръжия на жените при манипулацията. Едва ли има жена, която още на първата среща да разкаже всичко за себе си. Винаги остава място за фантазии и загадки, като именно това привлича много мъжете, които са ловци по природа, а жените, от своя страна, умело ги манипулират по този начин.

Похвали - те също са отличен начин на слабия пол да получи, каквото иска. Мъжете обичат да слушат, че са най-добрите, и да получават внимание дори ако всичко това е преувеличено. Така жените често получават това, което искат, с различни нечестни тактики.

Красотата обезоръжава - нежният пол умее да използва своите външни качества, за да манипулира силния пол. Все пак за никого не е тайна, че мъжете имат слабост към красивите жени.

Вкусно готвене - колкото и банално да звучи, но пътя към сърцето на мъжа наистина минава през стомаха, или казано с други думи - те обичат хубаво да си похапват.

Сълзите - също са добра тактика, която жените често използват. Никой истински мъж не обича да вижда жената до себе си тъжна, като в тези моменти е готов да направи всичко, за да накара слабия пол да се почувства по-добре, а той, от своя страна, истински герои.

Ако искате да изградите доверителни и истински отношения, тогава ви съветваме да не прибягвате до тези тактики. Все пак манипулациите са крайна мярка, която е характерна за хората, които имат излишна неувереност в себе си. Бъдете себе си, защото само така ще можете да имате истински искрени отношения с половинката ви, да бъдете обичани и да обичате.

 

Източник: Ezine.bg