Ерекция настъпва, когато меката подобна на гъба тъкан в основата на пенисът на мъжа се изпълни с кръв, в следствие на което той се уголемява и застава изправен. Порестите пространства по дължината му се изпълват в резултат на физическа или умствена стимулация, а понякога в резултат и на двете.

Мъжката ерекция зависи от отварянето на артериите, които хранят пениса с кръв, като в същото време мускулите в основата му я спират от изтичане през вените, като по този начин продължават ерекцията. Нервите в гръбначния мозък също контролират ерекцията, като получават данни от физическия контакт с пениса или околните райони.

Сексуалните мисли, мечти, изображения и хормонът тестостерон могат да стимулират ерекцията. Ако всичко работи добре дори и да няма достатъчен приток на кръв или нервни импулси, един човек е в състояние да еректира при сексуална стимулация.

Мъжката ерекция идва и си отива. Възможно е да получите ерекция автоматично, защото това е нормална човешка функция като дишането и мигането. Ерекцията може да продължи най-малко няколко секунди или за доста по дълъг период от време.

С течение на времето и възрастта мъжът започва да контролира този сложен процес, като при по-възрастните ерекцията е възможно да настъпи по-бавно и за по-кратко време. Макар, че специалистите са на мнение, че по-възрастният мъж има няколко предимства пред по-младите. При него еякулационния контрол е по-голям, следователно той може да продължи ерекцията си за по дълъг период от време, без да чувства еякулаторна спешност, както при голяма част от младите мъже.

Хранете се правилно. Приемането на въглехидрати е от съществено значение, тъй като те са източник на енергия. Можете същевременно да поемате всеки ден цинк, защото той е жизнено важен за производството на тестостерон, семенна течност и сперматозоиди. Избягвайте богатите на мазнини храни преди секс, защото излишните мазнини приемани с храната намаляват нивата на тестостерона в тялото, намаляват либидото и правят по трудна ерекцията и еякулацията. Нездравословният начин на хранене пък може да доведе до лоша циркулация на кръв, а от там и до проблем с ерекцията.

Правилното позициониране на тялото, също е от голямо значение. Това е просто въпрос на гравитация. За това избирайте пози, при които ще увеличите притока на кръв към пениса. Периодичното ограничаване на чувствителността пък е доказан метод за увеличаване на мъжката ерекция.

Опитайте със специалните каучукови или пластмасови пръстени, които се поставят в основата на пениса и служат за спиране изтичането на придошлата кръв. Внимавайте също и с лекарствата, които приемате, защото има такива, които оказват пряко влияние на мъжката ерекция. Цигарите и алкохолът също намаляват притока на кръв, а от там и ерекцията.

Пазете силите си. Не се уморявайте в леглото прекалено бързо, защото умората може да намали ерекцията и вашето желание за секс. Успокойте нервите си. Притеснението и нервите са един от най-големите врагове на ерекцията.

Правете коремни упражнения. Това ще помогне на коремните ви мускули да подкрепят и задържат ерекцията ви за по-дълго време. Специалистите смятат, че честата мастурбация, намалява самоконтрола и оказва негативно влияние на продължителността на ерекцията.

 

 

Изочник: Ezine.bg