Сексът несъмнено е важна част от всяка връзка и не би трябвало да се срамуваме да говорим открито за него. Понякога се случва така, че точно той се оказва проблемен и понеже сме твърде консервативни или притеснителни, решаваме, че можем да си премълчим, дори да не се чувстваме комфортно под завивките с любимия човек.

Дали обаче това мълчание може да продължава вечно, особено когато вината е в партньора ни?

Всеки от нас малко или много е егоист. Понякога го правим сякаш неволно и в някои случаи не е толкова страшно. Когато, обаче този егоизъм се проявява в интимните ни отношения, положението не е никак добро и няма как да пренебрегнем ситуацията. Защото става дума за нашето тяло, което съвсем доброволно сме предоставили на друг. И ако то бъде ползвано само за удоволствието на другия, е време да преминем към сериозен разговор. Кога да го направим и как да познаем егоизма под завивките?

Той иска секс сега

Знаем, че не винаги ни е до интимности, особено, когато сме имали тежък работен ден или пък не сме в добра физическа форма. А понякога пък просто хормоните си казват думата, особено при нас жените. Ако партньорът ви си позволява да не се съобразява с вашия отказ и да настоява упорито и дори да се сърди, твърде вероятно е да си имате работа с егоист. Ако Той не е способен да зачете вашето „не“ по отношение на най-интимната част от връзката ви, дали изобщо успява зачита цялостната ви личност? Съмнявам се, че отговорът тук може да бъде положителен.

Опитва се да наложи своите желания

Как трябва да изглеждат интимните ви части, дали да сте гладко избръснати или не. В каква поза да правите секс. Дори понякога могат да ви изненадат неприятно със секс играчка, след като вече сте споделили, че не си падате по такива „екстри“.

Ако се случват подобни неща в спалнята ви, не мълчете по темата. Именно в секса си проличава най-много уважението на един мъж към една жена. Ако Той не желае да се съобрази с „исканията“ на вашето тяло, как очаквате да бъде заинтересован от желанията на вашата душа? Сексът е най-голямата интимност, която може да бъде споделена само с този, на който имаме доверие и който уважава на сто процента тялото ни. Не го ли прави, проблемът е наистина сериозен.

Липса на предварителни ласки

Спонтанният секс е прекрасен и понякога сме в състояние да изпитаме удоволствие на момента, без дълги увертюри. В повечето случаи, обаче имаме нужда от любовна игра, която да ни гарантира по-нататъшното удоволствие. Ако партньорът ни често я пропуска или претупва, определено трябва да се замислим за причината, поради която го прави. Защото именно в тази част на секса ние показваме своите чувства, своето желание да бъдем едно цяло с другия.

Липса на по-интимни ласки

Оралният секс не би трябвало да бъде тема табу, особено в една сериозна връзка, в която партньорите се познават достатъчно добре, свикнали са един с друг и искат взаимно да си доставят удоволствие. В него няма нищо срамно и обикновено с него сериозно си увеличаваме шансовете за пълноценен секс. Какво правим обаче, когато сме готови да подарим това удоволствие на партньора си, но не получаваме същото в замяна? Има хора, които определено не си падат по този вид задоволяване и в това няма нищо нередно. И все пак, ако обичате истински човека до вас и правите това за него, отговорете си на въпроса защо той не иска да ви достави на вас такъв вид удоволствие. А до отговора ще достигнете единствено с откровен разговор. В противен случай просто ще живеете с идеята, че Той е егоист и е твърде вероятно да сте прави. Проблемът е, че в даден момент това ще се окаже не малък „препъни камък“ във взаимоотношенията ви.

Краят е просто край. С него всичко свършва.

Няма прегръдки и целувки. Той свършва и става веднага, за да се облече или пусне телевизора. Или пък просто заспива. Никоя жена не би одобрила подобно поведение, особено, когато обича мъжа до себе си. Да се чувстваш употребен и захвърлен е едно от най-неприятните усещания. Затова, ако ви се случва с партньора ви, потърсете причината. Не мислете, че преувеличавате, че имате твърде много изисквания и че това не може да бъде причина да не бъдете заедно. Напротив. Това отношение е твърде показателно, че не сте уважавана личност, а просто тяло за удоволствие. Сексът е любов. Всеизвестно ни е, че той е най-хубав, когато има любов. А когато има истинска любов, няма как да не искаш да дадеш, още преди да си получил. Да искаш да доставиш удоволствие, без да настояваш да вземеш такова.

И всъщност, в повечето случаи сексът е най-добрият показател за това дали партньорите наистина се разбират и са един за друг. Проблемите между тях винаги се отразяват и в интимен план. Почти сигурно е, че ако не си пасвате като характери и емоционалност, няма вариант сексът да ви се получи. Нещата винаги са свързани, затова не подценявайте пречките в интимен план и говорете за тях открито. Ако не успявате да го правите и срещате неразбиране, не си помисляйте и за секунда да останете с този човек. Защото това е вашето тяло и вие имате право да искате найдоброто за него. Ако сексът с даден човек ви причинява притеснение, нерви, неудобства и неудовлетворение, просто кажете „НЕ