Например ученият е сигурен, че майката на детето е тази, която е отговорна за бъдещия му успех. Той е неизбежен, ако тя го обича и непрекъснато сравнява останалите с него, но в негова полза. Тя му дава самочувствие, ако отличава детето си от другите му братя и сестри.

Проведени са проучвания: за мъж е трудно да обича някого в зряла възраст, ако не е имал благоговейни чувства към майка си. Ще си мислите, че проблемът е във вас, че не сте достатъчно красиви или достатъчно умни, ще се опитате да пробвате различни роли и държания, за да разберете каква е причината за неговото безразличие.

В крайна сметка ще го оставите. "Не е моят човек" - решавате вие, разочаровани.

А причината е друга. Той просто не е научен да обича, да се доверява и да се отпуска до жена.

Още едно изказване на Фройд по темата:

"Жената не трябва да отслабва, а да отпуска мъжа."

Оставете зад гърба си човека, който трябва да бъде мотивиран да прави страхотни неща. Той няма да завладее света. Много скоро ще ви омръзне да му пилите на главата. Явно отново сте избрали грешния. Вашият трябва да ви съвпада, с кипяща енергия, която минава над ръба. Не е нужно да му се дава списък – какво трябва да се направи и да се направи навреме. Той самият ще направи три пъти повече и всичко, от което се нуждаете, а вие само трябва да му направите чай от лайка и да му предложите масаж.

С такъв характер ще бъдете истински щастливи.  

Не сте доволни от това, което имате? Не е необходимо да го променяте и да го възстановявате. Потърсете друг човек, който ще ви радва всеки ден.

Наблюдение от Фройд:

Отново се връщаме към мъже, които не умеят да обичат. Това явно са тези, които се хвалят с количество, а не с качество. Тези, които декларират: "Знаеш ли колко момичета в училище тичаха след мен?" или прескачане от брак в брак или от връзка в друга връзка

Какво говори това за един мъж? Само фактът, че той не познава себе си напълно, не разбира каква жена ще му подхожда. 

Моят любим цитат на Фройд, който характеризира мъжете:

"Мащабът на личността се определя от мащаба на проблема, който може да го изкара извън релси." Ако любовникът ви кипи и изпада в истерия със или без причина, неговият партньор в живота е безполезен. Идеалният съпруг е преди всичко търпение и издръжливост. Животът е дълъг и има по-малко празници от делничните дни. И ще се случват кризи, и форсмажорни обстоятелства, и липса на пари.

С човек, който при най-малката опасност крещи: „Всичко е загубено!“, няма да стигнете далеч.

Един от съвременните психолози твърди, че е невъзможно да се разпознае мъж преди сватбата. Можете да разберете през годините на съвместен живот. Бракът е голяма лотария, не всеки има късмет.

Но има един мощен критерий, който показва, че се движите в правилната посока: това е липсата на желание да сравнявате мъж с някой друг.

 За едни той е принц, а за други - жаба. В сравнение с някого - той печели добре, но поставен до султана на Бруней - беден човек в износени дънки. Всичко е относително.

Но ако сте напълно уверени, че той е по-добър за вас от другите, тогава го хванете за ръката, не се колебайте. Опитайте се да станете добра съпруга за него, опитайте се. И може би той ще ви отвърне със същото.

Източник: zajenata.bg