Американската телевизионна компания HBO отново е започнала да разработва предисторията на сериала „Игра на тронове“, която ще се казва Aegon's Conquest („Завоеванието на Егон“). Това съобщи списание „Холивуд рипортър“, позовавайки се на неназован източник.

Според него сюжетът на новия проект ще бъде посветен на историята на завладяването на Вестерос от Егон Таргариен, както и на неговите съпруги-сестри Ренис и Висения, и на техните дракони. Поредицата ще покаже събития, водещи до тези, изобразени в първата предистория на „Игра на тронове“ от 2022 г. „Домът на дракона“ (House of the Dragon). Според източника в разработката на проекта е участвал известният сценарист Матсън Томлин, известен с работата си по филмите „Батман“ (2022) и „Батман 2“ (2025).

Засега HBO отказва да коментира тази информация.

През май 2022 г. американският писател Джордж Р. Р. Мартин, авторът на фентъзи книгите, върху които е базирана филмовата вселена на „Игра на тронове“, обяви, че работата по създаването на предистория, разказваща историята на Егон Таргариен, е спряна поради стачката на сценаристите в Холивуд.

Премиерата на първия сезон на „Игра на тронове“ се състоя на 17 април 2011 г. Оттогава тази филмова сага се превърна в един от най-скъпите и популярни проекти в историята на американската телевизия, предаде БТА.