Когато за първи път срещнете някого, изпращането на текстови съобщения в ранните етапи на запознанството не е лесно. Така че, ако искате да го направите правилно, ето 20 правила, които да следвате.
Увлечени ли сте в ранната романтика на запознанството? Може да се чувства несигурно, да се чудите дали наистина ви харесват или не. За щастие разполагаме с цялата информация, от която се нуждаете, за да ви помогнем да развиете здравословни навици за изпращане на текстови съобщения в ранните етапи на запознанства.

Ранният етап е доста чувствителен, защото все още не сте двойка. Естествено, вие искате този човек да ви хареса обратно и да иска да бъде с вас, така че има няколко неща, които трябва да направите, за да сте сигурни, че играете готино и ще го накарате да дойде при вас.

Лесно е да бъдете увлечени от чувства и вълнение. Следвайте тези съвети и ще можете лесно да изпращате съобщения на човека, с когото излизате.

Колко често трябва да изпращате текстови съобщения в ранните етапи на запознанства?
Това е труден въпрос за отговор, защото е много индивидуален и ръководен от личността. Някои хора обичат да изпращат съобщения, а други хора го мразят. Така че, ако имате един човек, който го обича и един, който го мрази, тогава това може да бъде предизвикателство.

Въпреки това, най-общо казано, трябва да изпращате достатъчно съобщения, за да разбере човекът, че наистина го харесвате. Ако продължите твърде дълго между съобщенията, тогава те ще започнат да се чудят дали губите интерес. Поради тази причина е най-добре поне да докосвате основата всеки ден. По този начин можете да оставите текстовия разговор да заживее свой собствен живот.


Правила за текстови съобщения в ранните етапи на запознанства
1. Поемете дълбоко въздух
Да, харесвате този човек и сте развълнувани, но спокойно. Поемете няколко дълбоки вдишвания и се успокойте. Ако се напрегнете, това ще ви накара да премислите всичко, което казвате.

Човекът, с когото излизате, никога не трябва да се издига на пиедестал. Те са хора и ако не те харесват, все едно. Има някой, който ще го направи. 

2. Не пишете натрапчиво
Разбира се, да говорите с тях по цял ден е забавно и вълнуващо, но имате и живот извън телефона си, нали? Да бъдеш прекалено достъпен не е добър външен вид.

Защо? Защото развява флага „Аз съм зависим“. Имате ли нещо друго, освен да им изпращате съобщения по цял ден? Разбира се, че го правите и те трябва да видят това.

3. Текстовите съобщения не трябва да заместват контакта лице в лице
Вие сте в ранен етап на запознанства. Това е времето, в което трябва да прекарвате повече време с тях лично, отколкото чрез текстово съобщение. Трябва да видите човека, който е в действителност, а не този, който показват смс-ите или социалните мрежи.

Изпращането на текстови съобщения може да се използва за разговори за ежедневни неща, но трябва да се използва главно за уреждане на лични срещи. Ето защо това е важно правило за изпращане на текстови съобщения в ранните етапи на запознанства. 

4. Не поставяйте под съмнение съобщенията си.
Когато харесваме някого, искаме той да ни мисли за забавни, умни и всички други добри качества, които хората притежават. И когато изпращате съобщения на някого, искате той да види тези качества.

Но това не означава, че трябва да преценявате всяко съобщение, което им изпращате, като се уверите, че то не ги обижда или не ги отблъсква. Не поставяйте под въпрос това, което пишете, просто се уверете, че е честно.

5. И двамата трябва да започнете разговори
Ако вие сте единственият, който изпраща всички текстови съобщения, това не е добър знак. В една здрава текстова връзка и двамата се чувствате достатъчно комфортно, за да започнете и да продължите разговор. Ако видите, че вие ​​сте този, който полага всички усилия, спрете. 

6. Отговорете, когато имате време
Това е вярно. Не е нужно да стоите залепени за телефона си. Ако сте на работа или в училище, дръжте тези дейности приоритет. Когато имате време, пишете на човека, с когото излизате.

Не е нужно да играете игри, но не трябва да се излагате на риск, за да му изпратите текстово съобщение.

7. Използвайте истинска граматика
Да, това звучи тъпо, но трябва да използвате правилна граматика и правопис. Печатна грешка тук и там не е голяма работа, но хората обичат да четат изречения, които не е необходимо да декодират. Вероятно не знаете това, но хората се отблъскват от лоша граматика и правопис. Така че, оформете добре.

8. Знайте кога да прекратите разговора
Не е нужно да пишете съобщения цял ден и нощ, за да покажете на човека, че се интересувате от него. Знайте кога е добре да прекратите разговора. Ако чувствате, че умира, прекратете разговора по-рано.

Можете да започнете нов разговор след няколко часа. Това е добре. Но не се опитвайте да поддържате разговора жив, когато не е нужно. 

9. Внимавайте за тона си
Ако сте човек със сух или саркастичен хумор , той може не винаги да се среща точно в текста. Ето защо това е много важно правило за изпращане на текстови съобщения в ранните етапи на запознанства.

Но това не означава, че не можете да покажете своята личност. Използвайте няколко емотикони тук и там, за да предадете ясно смисъла, и прочетете съобщението си на себе си, за да сте сигурни, че това, което искате да кажете, наистина се разбира.

10. Запазете важните разговори за лично
Не е нужно да водите задълбочен разговор за детството си чрез текстово съобщение. Някои разговори е по-добре да оставите за лични срещи.

Хората имат много време да обмислят какво искат да кажат, а това не винаги е добре. Понякога трябва да видите изражението на лицето на човек и реакциите му към конкретни разговори. 

11. Преминете отвъд текстовото съобщение

Изпращането на текстови съобщения в началото е чудесно, но в крайна сметка трябва да говорите по телефона.

Какво? Въздъхнете! Вече никой не говори по телефона, но да чуеш нечий глас е  много по-различно от това да си пишеш съобщения. Плюс това, това показва и на двама ви ниво на комфорт във връзката. 

12. Никога не пишете просто „здравей“ 
Какво сме ние, 10? Хайде! Ако това е някой, когото харесвате, можете да го направите малко по-добре от „здравей“. Сериозно. Никога не изпращайте съобщение със „здравей“.

Вместо това добавете въпрос в края му. Това е твърде общо и мързеливо; това създава впечатлението, че човека отсреща не е достатъчно добър за нещо повече. Това е много важно правило за текстови съобщения в ранните етапи на запознанства.

13. Не се опитвайте да правите секс
Разбира се, изкушаващо е да се потопите направо в разговорите за секс и/или снимките. Но вие наистина не познавате този човек. Трябва да оставите секс съобщенията за по-късно, когато сте истинска двойка.

Момчета, момичета смятат, че получаването на снимка на пенис е грубо – това не ги възбужда. И момичета, не можете да накарате мъж да влезе във връзка като му покажете дупето си. Така че и двата пола трябва да избягват това на всяка цена.

14. Задавайте отворени въпроси, за да поддържате разговора
Ако някой ви изпрати съобщение с въпроса как е минал денят ви, не отговаряйте просто с „Всичко върви добре“. Това не им дава възможност върнат.

Вместо това трябва да кажете: „Хей! Как мина денят ти? Справи ли се добре с тази презентация?“ Това отваря вратата за повече разговори. 

15. Бъдете последователни
Не е е правилно един ден да изпращате съобщения на някого 24/7 и след това да изчезвате за три дни. Това е много объркващо за човека, с когото излизате. Имайте последователен модел на изпращане на текстови съобщения. Ако не го направите, човекът ще премисли нещата и ще си помисли, че сте променили мнението си и всъщност не го харесвате толкова много.

16. Не приемайте, че хората четат мисли
Един от проблемите с текстовите съобщения е, че оставят твърде много място за предположения. Тъй като ни липсва език на тялото и невербална комуникация, твърде лесно е да предположим, че другият знае за какво говорим.

Но те не четат мисли, така че бъдете конкретни и директни с думите си, за да няма недоразумения.

17. Имайте собствен живот
Не стойте просто втренчени в телефона си 24/7 и чакайте да получите съобщение от човека, с когото излизате. Ако направите това, те ще знаят, защото им отговаряте твърде бързо през цялото време.

Може да си помислят: „Този ​​човек няма живот!“ Така че, не забравяйте, че имате други неща, които се случват освен флирта и не са свързани с човека, с когото излизате. 

18. Избягвайте да играете игри
Много е изкушаващо както за момчета, така и за момичета да играят игри на ума, за да имат надмощие в ранните етапи на запознанството.

Например, да ги накарате да ревнуват до умишлено чакане дълго време, за да отговорите на текст, тези игри просто остаряват. Никой не обича да му бъркат в ума, така че просто не го правете. 

19. Бъдете искрени
Вместо да играете тези игри, просто бъдете себе си! Ако искате да кажете определени неща, направете го. Ако не искате да говорите по някои теми, недейте. Просто бъдете искрени.

В крайна сметка, ако не сте, те няма да се влюбят в истинската ви същност. Вместо това те ще се влюбят във фалшива версия на себе си. И не можете да поддържате фалшивата версия завинаги. Така че просто започнете веднага с това да бъдете истински.

20. Казвайте хубави неща
Не е нужно да го играете "тежки", за да се получи. Разбира се, някои хора обичат да го правят и понякога работи. Но когато това се случи, другият човек се чуди дали наистина ги харесвате или не. Така че е важно да ги уверите в нивото на вашия интерес.

Можете да пишете неща като: „Много се вълнувам за следващата ни среща!“ или „Тази среща снощи беше една от най-добрите, които съм имал!” Те ще го оценят.