Месец май ни поднася палитра от разнообразие и със сигурност всеки от киноманиаците ще открие своето заглавие сред премиерите през този месец.

Ето няколко идеи за филмови приключения и развлечения – екшъни, ужаси, комедии. Филмите през този месец няма да ни натоварят емоционално, нито ще ни накарат да се замисляме за големите фундаменти от живота. Но забавлението е гарантирано, за идеално прекарване в киносалоните.

Сред предложенияta за месеца изпъкват дългочакани заглавия като предисторияta на "Лудия Макс" и продължениеto на "Планетата на маймуните".

"Гарфилд: Филмът"

Закръгленият, обожаващ лазаня и мразещ понеделниците Гарфилд е напът отново да се раздели с мързеливия и отрупан с глезотии живот, който толкова обича. Натрапникът, който разваля удоволствията му този път, е неговият отдавна изчезнал баща Вик. Той изненадващо се появява на прага с идея за обир и повлича лентяйстващия си син със себе си.

"Кралството на планетата на маймуните"

Дългоочакваното продължение на известния франчайз ни пренася няколко поколения след управлението на Цезар, превърнал маймуните в доминантен вид. На престола е нов тираничен лидер, който не проявява и капка милост към хората. Никой не смее да цепи думата му на две, опре ли се до потискането на човешкия вид.

Освен младото шимпанзе Ноа, което се сприятелява с момиче и ѝ помага да оцелее.

"Фюриоза: Сагата за Лудия Макс"

Предисторията на сагата от визионера Джордж Милър ни запознава с Фюриоза години преди първата ѝ среща с Лудия Макс. Тя е още дете, когато е отвлечена от мотористка банда, предвождана от военоначалника Дементус, като попада насред битката за надмощие между тартора на мотористите и другия тиранин в историята - Безсмъртния Джо.

Докато двамата се опитват да се елиминират един друг, Фюриоза преминава през свои лични битки, опитвайки се да се върне отново при майка си.

"Никога не е просто секс"

Българската комедия разказва за четири напълно различни една от друга жени, които въпреки грамадните разлики в характерите и бита си, са близки приятелки. Мая е домакиня, която изцяло е отдадена на грижите за двете си деца. Мадлен е романтичка, която се надява да срещне голямата любов. Вики е млада, но амбициозна кариеристка, а Ира е бохем и пълен авантюрист по душа.

"Карти на смъртта"

Група приятели се събират една вечер и за забавление решават да раздадат колода карти Таро и да проверят какво им е подготвило бъдещето. Проблемът обаче е, че колодата е чужда и когато я разцепват, героите отключват древно проклятие. Злокобната сила на картите се просмуква в животите им и ги изправя пред ужасяващи събития.

"Измислени приятели"

Филмът проследява умилителната история на порасналата Бий, която се справя сама с трудностите в училище, без да разчита на богатата си фантазия. Точно тогава от дълбините на нейното въображение излизат измислените другарчета, които са я придружавали през цялото ѝ детство. Героите са останали без компания, след като Бий е пораснала, и молбата им е да открие нови деца, в чието въображение може да се приютят.

"Безликите: Глава първа"

Младите влюбени Мая и Райън са по средата на романтичното си пътешествие, когато колата им се поврежда. Вместо да потърсят помощ и да продължат с пътуването, двойката наема изолирана къща в малкото градче и се съгласяват да прекарат останалата част от почивката си там.

Но малко след като се настаняват, Мая и Райън стават свидетели на странни феномени, които им подсказват, че избраната от тях вила изобщо не е безопасно място.

"Мечо Пух: Кръв и мед 2"

Хорърът, в който героите от Омагьосаната гора са зловещи убийци, отново се завръща в кината във вид на кървава епопея. Пух и Прасчо излизат от въображението на Кристофър Робин и убиват всеки, който се изправи пред тях. Никой не е пощаден, тъй като освирепелите детски любимци се водят от сляпата си жажда за кървава баня.