Сексът е удоволствие, за което не трябва много да се говори, а трябва само да се грижим за проявлението на страстта и чувствата си. Въпреки това, за него се разпространяват какви ли не мнения, сред които има и доста заблуди. Затова вижте две истини и четири лъжи за секса. Една от най-разпространените лъжи е, че мъжкият полов член е най-добрият „инструмент” за постигане на женски оргазъм. Така ли е обаче наистина? Според проучвания на сексолози за 81% от оргазмите при жената всъщност „виновник” е оралния секс.

В някои сексуални пози, смятани за много популярни, жените просто не могат да достигнат върховия момент на оргазъм, независимо от размера на „инструмента” и техниката и опита на неговия притежател.

За силата на сексуалността също има много мнения. Едно от най-разпространените е, че при жените този връх се постига на 28 години, а при мъжете- на 18 години. И това е точно така, доказват го медицински проучвания. Нивата на естроген при жените са най-високи именно в края на второто им десетилетие, докато при мъжа нивото на мъжкия тестостерон е най-голям в тийнейджърските години.

За продължителността на половия акт има много разкази, някои от които доста различни от истината. Ако ви кажат, че мъжете могат да издържат при нормални обстоятелства и без медикаменти 10 минути преди оргазъм, не им вярвайте. Всъщност, това време е едва 4-5 минути, другото е художествена измислица или медицина.

Сред мъжете е разпространено и мнението, че жените не обичат порно. Това обаче съвсем не отговаря на истината. Нежният пол се нуждае от малко време- да кажем няколко минути- да гледа порно сцени, за да се възбуди. Но за разлика от мъжете, при дамите е по-важна любовната игра преди акта и това им въздейства по-силно, отколкото сцената на самия полов акт.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg